Kapcsolat

Gaming

15 percen át csodálhatjuk a Morrowind rajongói remakejét

blank

blank


Még 2013-ban tették közhírré, hogy lelkes rajongók egy csoportja a The Elder Scrolls széria hamradik felvonása, a Morrowind feltámasztásán ügyeskedik. Az ambíciózus projektet Skywind címre keresztelték, ami nem egy újrakiadás, hanem a TES III Skyrimbe való átültetése lesz, így kvázi bárki ingyenesen elérheti majd, aki rendelkezik a széria ötödik darabjával. A bejelentés óta számos videó bukott a felszínre a fejlesztés folyamatairól, valamint több ízben demonstrálták a játékmenetet is (ezeket a készítők YouTube csatornáján tekinthetitek meg), ám a megjelenésről azóta sem tudni semmi pontosat.

A Morrowind felújításával kapcsolatosan legutóbb januárban kaptunk friss információkat, amikor is a fejlesztők egy videóval mutattak be korábban sosem látott területeket, nemrégiben pedig újfent egy hasonló prezentációra került sor, csak ezúttal az új zónát egy teljes küldetés végigjátszásával karöltve csodálhatjuk meg.

A negyedórás videó a nchurdamz-i csata helyszínére kalauzolja el a nézőket, amelyben nemcsak az ősi dwarven romok újrahangszerelését láthatjuk, hanem a teljesen reprodukált Dwemer Spider ellenfeleket is.

Az év elején közzétett fejlesztői naplóból már megtudhattuk, amellett, hogy további tartalmakkal (küldetésekkel, helyszínekkel és NPC-kkel) töltik fel a programot, a játék motorját sem hagyják érintetlenüli.Többek közt korszerűsített karaktervázakkal és egyedi animációkkal fűszerezik meg a Skyrim alatt is dübörgő Creation Enginet, ez pedig lehetővé teszi a készítőknek, hogy olyan natív teremtményeket is a korhoz igazítsanak, mint például a Guards, a Betty Netches, a Silt Striders vagy a Kwama.

A Battle at Nchurdamz küldetés videó kétségtelenül a projekt előrehaladásának egy jelentős mérföldkövéről árulkodik, reméljük, hogy a fejlesztők hamarosan még több újdonsággal rukkolnak elő, és bízunk benne, hogy a Skywindnek mihamarabb sikerül révbe érnie.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Egy tanuló a Skyrim sárkányainak nyelvén adta be az iskolai esszéket

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak