Kapcsolat

Másvilág

20 év után zárult le a Nintendo talán legabszurdabb pere

Abra-Kadabra, mukogy!

blank

blank

A magyar származású illuzionistát, Uri Gellert jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, de azt talán már kevesebben tudják róla, hogy az egyik legnagyobb “trükkje” egy Pokémon eltüntetése volt. Na persze a trükk itt nem a szó szoros értelmében értendő: Geller még 2000-ben perelte be a Nintendo-t, mondván, hogy az Abra vonal Pokémonjait róla koppintották, természetesen a beleegyezése nélkül. Ezen állítását pedig arra alapozta, hogy a szóban forgó zsebszörnyek evolúciós fokait japánul Yungerer (Abra), Yungeller (Kadabra) és Yun Geller (Alakazam) néven ismerik. Továbbá utóbbi kettő jószág a különleges képességeihez és varázslataihoz kanalakat használ fókusztárgyként.

Geller úr szemét leginkább Kadabra szúrta – hogy miért éppen az, afelől csak találgatni lehet –, a Nintendo pedig emiatt sem törölte a lény koncepcióját, csupán a középső fokozat kártyáinak gyártását szüntette be. Hogy mennyire volt jogos a szórakoztatóművész felháborodása, azt nem tisztünk megítélni, de most, közel húsz év jogi csatározás után úgy döntött, megszünteti az einstandot.

blank
Kadabra boldog, hogy végre nyomtatásban is megjelenhet

“A még mindig elképesztő mennyiségű, Kadabra/Yungeller visszahozatalát kérő e-mail miatt döntöttem úgy, hogy levelet küldök a Nintendo vezérének, hogy újra kiadhassák Uri Geller Kadabra/Yungellert világszerte” – írta Geller a The Gamernek adott nyilatkozatában.

Ez azonban még nem jelenti automatikusan azt, hogy a kártya újra megjelenhet nyomtatásban, de ha egy csepp esze van a Nintendonak, akkor meglovagolja a lehetőséget. Addig is örülhetünk minden, eddig megerősített játékmegjelenésnek a Nintendo konzolján, szerencsére azokat még nem tüntette el az illuzionista.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak