Kapcsolat

Tech

40 doboz csúcskategóriás videokártyát loptak el az MSI gyárából

Mintegy féltonna RTX 3090 tűnt el nyom nélkül.

blank

blank

Már eddig is hiánycikknek számított az aranyárban mért, de egyben bivalyerős Nvidia RTX 3090, a helyzet azonban most még rosszabbra fordult. Történt ugyanis, hogy az MSI gyárából 40 dobozra való videokártyát loptak el, melynek piaci értéke egész pontosan 340 ezer dollár (valamivel több mint 100 millió forint). A gyártó feljelentést tett a rendőrségen, illetve 15 ezer dolláros nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki bármi érdemi információval bír az eszközök hollétét illetően.

blank

A jelek szerint a lopás mögött belsős ember(ek) állhat(nak), hiszen az MSI gyártósortól a raktárig minden be van kamerázva, és a ki -és bejövő szállítmányokat is rendszeresen ellenőrzik. Ezekről pedig nyilvánvalóan csak egy (vagy több) megfelelő pozícióban dolgozó alkalmazott tudhatott, főleg hogy a kártyák össztömege nagyjából 500 kilogramm csomagolás nélkül. Bár a kár mértéke anyagilag jelentős, nem ez fogja az MSI-t a csőd szélére sodorni, ugyanis “csak” ~220 videokártyáról van szó.

A tettért persze a készlethiány, kisebb részben pedig az újfent fellendülni látszó kriptovaluta-piac okolható. A gyártóra egyébként rendesen rájár a rúd mostanság, a lopást megelőzően tűzeset történt, nem mellesleg az elnök-vezérigazgatójuk váratlan halála is nehezíti a dolgukat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak