Kapcsolat

Gaming

A Battlefield 6 a Game Pass kínálatában debütálhat

Szép is lenne, ha igaz lenne…

blank

blank

Miáltal a Microsoft már az előző generáció során csúfosan elbukott a Sonyval szemben a konzolok háborújában, a hátrányt pedig azóta sem sikerült lefaragnia, a fejesek alapjaiban voltak kénytelenek újragondolni az üzleti mechanizmust. Így jött képbe a Game Pass és az azt egyelőre Android alapú rendszerekre leszállító xCloud, a rendmondi cég pedig nyíltan azt tűzte ki egyik rövidtávú céljául, hogy a szolgáltatás által a videójátékos Netflix-szé avanzsáljon ahelyett, hogy exkluzívokkal örvendeztetné a nagyérdeműt. A számok magukért beszélnek, ugyanis a legutóbbi, január végi jelentés szerint az előfizetők számra napjainkra a 18 milliós álomhatárt is túllépte, nem mellesleg egy tanulmány szerint a Game Pass felhasználók 30 százalékkal kóstolnak bele több különböző címbe, amelyek összessége 40 százalékkal több egymástól eltérő műfajt képvisel. Nem véletlen hát, hogy ennek keretében a jelenleginél is nagyobbra törő álmokat dédelget a Microsoft, a jövőben pedig egyre több játékot szeretne elérhetővé tenni a Game Pass vagy Game Pass Ultimate felhozatalában, ráadásul rögtön a debütálás napjától.

És a legfrissebb feltételezés alapján a S.T.A.L.K.E.R 2 és az alcím nélküli Fable mellett már az EA égisze alatt megfogant címek game pass-szes debütálása sem számít annyira ördögtől való elképzelésnek: a XboxEra vasárnapi youtubeos adásában Shpeshal Ed alapító szájából hangzott el ugyanis, hogy “akad [a felhozatalban] egy olyan third-party AAA FPS-shooter, ami elég valószínű, hogy a Game Passban fog megjelenni valamikor az év végéhez közelítve” kulcsmondat. Na persze konkrétan nem nevezte meg a IP-t, de miáltal a Microsoft mostanság igencsak jó viszonyt ápol az Electronic Arts-szal, túlzottan sok külsős AAA FPS-shooter pedig nem nagyon várható az idő tájt, így joggal merülhet fel, hogy [Ed] nem másra, mint a DICE műhelyében hegesztés alatt álló Battleifeld 6-ra utalt, amiről ráadásul azt is rebesgetik, hogy egy Warzonehoz hasonló, ingyenesen játszható móddal érkezik majd PC és az új konzolok mellett a leköszönő generációs masinákra is.

blank

Hogy mi az igazság, az valószínűleg hamarosan kiderül, mindenesetre a Battlefield 6 Game Pass debütálása egy újabb hatalmas ugródeszkaként funkcionálna a Microsoft számára. Az már más kérdés, hogy ez az EA részéről mennyire számítana merésznek.

A Battlefield 6 ugyan még nem kapott pontos megjelenési dátumot, de ha minden jól alakul, akkor valamikor ősszel kerül a boltok polcaira.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak