Kapcsolat

Gaming

A Bethesda fejlesztője szerint a stúdió még nagyon az elején jár a The Elder Scrolls VI fejlesztésének

Egy darabig még várnunk kell a The Elder Scrolls következő darabjára.

blank

blank

Videojátékos szempontból nézve emlékezetesre sikerült a 2018-as esztendő, hiszen ekkor jelent meg az egyaránt PlayStation 4-exkluzív God of War, valamint a Marvel’s Spider-Man is (amely azóta már PS5-re is megérkezett). Persze az év nagy bejelentéseket is tartogatott, ilyen volt az E3-on a Bethesda által “felkonferált” The Elder Scrolls VI is, amiről viszont már akkor tudni lehetett, hogy még nagyon sokáig nem ülhetünk le elé, hogy elmerüljünk különleges hangulatú miliőjében. Ez akkor nyilván sok rajongót elszomorított, de azért titkon bíztak benne, hogy belátható időn belül kézbe vehetik egyik kedvenc RPG-jük legújabb fejezetét. Nos, az eltelt közel három év alatt ez nem történt meg, a stúdió ráadásul még némi rossz hírekkel is szolgált újabban: Todd Howard elmondása szerint a Bethesda még nagyon az elején jár a játék fejlesztésének, így a megjelenésre, mi több, a játék bemutatására is éveket kell várni.

A szakember a brit The Telegraphnak nyilatkozott hosszabban (mondandóját a PC Gamer foglalta össze) a témát illetően, aminek keretében elmondta, hogy az The Elder Srolls VI konkrétan a tervezési szakaszban jár. Ez annyit jelent, hogy a Bethesda csupán a technikai rész ellenőrzésével bíbelődik, és próbálnak rájönni, hogy a grafikus motor képes-e olyan teljesítményre, ami elengedhetetlen a játék normális futtatásához. Minderre pedig Howard szerint azért van szükség, mert mint minden egyes program, úgy a The Elder Scrolls VI esetében is hozzá kell adniuk néhány újdonságot a Creation Engine 2-höz a zavartalan működés eléréséhez. Az említett motor először a stúdió szintén készülőfélben lévő játékában, a Starfieldben lesz jelen, Howard pedig amondó, hogy a fejlesztés alatt álló projektjeik ugyan összefonódnak, de most mindenki a sci-fi RPG-re koncentrál, ami nyilván elveszi az időt és az energiát a The Elder Scrolls VI elől.

A Starfield jelen állás szerint 2022 novemberében fog megjelenni, szóval addig vélhetőleg a The Elder Scrolls VI esetében nem lesz érdemi erőlelépés. Sovány vigasz talán, hogy a játék helyszínéről a Bethesda újévi tweetjének köszönhetően talán már lehullt a lepel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak