Kapcsolat

Gaming

A Bethesda nem lát rációt a játékok Xbox exkluzivitásában

blank

blank

Alaposan felkavarta a játékipar állóvizét azon szeptember 21-ei bejelentés, miszerint a Microsoft pontom hét és félmilliárd dollár fejében bekebelezte a ZeniMaxet, ezzel együtt pedig a Bethesdát, az id Softwaret, az Arkanet, a MachineGameset, a Tango Gameworksöt, az Alpha Dogot, valamint a Roundhouse Studiost is. Ennek hozadékaként olyan IP-k kerültek a redmondiak birtokába, mint a Doom, az Elder Scrolls, a Fallout, a Wolfenstein, a Dishonored, a Quake, a Starfield és még sok egyéb más, a játékosokban pedig azonnal megfogalmazódott a kérdés, ezeket a programokat már csak Xbox exkluzívként láthatjuk-e viszont a jövőben?

Todd Howard, a Bethesda vezérigazgatója úgy nyilatkozott a dologról, hogy a maga részéről nagyon nehezen tudja elképzelni, például az Elder Scrolls 6-ot kizárólag Xboxon nyüstölve. Ideiglenes exkluzivitásokról természetesen lehet szó, hiszen volt már ilyesmire példa a Skyrim (DLC) esetében is, azonban a PC-s front mindig is ugyanannyira volt fontos számukra, mint a konzoljátékosok közege. Továbbá azt is hozzátette, hogy függetlenségükből csak nagyon keveset hajlandóak adni, és bár a Microsoftnak van beleszólása a dolgokba, nagyobb szavazati hányaddal viszont a továbbiakban is maguk rendelkeznek az ilyennemű döntéseknél. Nem mellesleg az adásvétel sem zárult még le teljesen, erre ugyanis legkorábban 2021-ben kerülhet sor.

Phil Spencer, a Microsoft ügyvezető alelnöke annyit fűzött a dologhoz, hogy a PC és Xbox megjelenések biztosak, a többi platformról pedig minden esetben egyénileg fognak dönteni – tehát nem kizárható, hogy a jövő megjelenései a Sony gépeire is befutnak.

Játékkalendárium: minden már bejelentett konzolos megjelenés egy helyen

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak