Kapcsolat

Gaming

A Bethesda a The Elder Scrolls VI helyszínét teaseli újévi köszöntőjével(?)

Egy kép többet mond ezer szónál?

blank

blank

Hosszú idő után úgy fest, egyre kivehetőbb alakot ölt a hatodik számozott The Elder Scrolls játék. Na persze ez még nem jelenti azt, hogy egy karnyújtásra lennénk a megjelenéstől, időben és térben viszont már vannak elképzeléseink, nagyjából hová is helyezzük el cselekményét – hála a Bethesda újévköszöntő tweetjének. Ebben egy térképet láthatunk, amely a múlt és a jövő dekódolására szólít fel minket, és ha minden igaz, nemcsak a The Elder Scrolls VI helyszínét, de a történések idejét is magába rejti.

blank

A közzétett térképen három gyertya látható, amelyeknek elhelyezkedése azt határozhatják meg, hogy hová is megyünk majd a The Elder Scrolls VI során: a bal alsó Hammerfell tartományán nyugszik, a középső a Karth folyó öblén, a harmadik pedig a térképen túlra, egy dobozra van helyezve. A helyszínt illetően így több különböző elképzelés is szárnyra kapott. Az első és legkézenfekvőbb Hammerfell, a Redguard otthona, amelyet néhány szemfüles már az első teaser alapján is beazonosított. Mások szerint a képen látható páfrány a Black Marshra, vagy akár High Rockra is utalhat. A találgatásokat azonban leginkább a dobozon nyugvó mécses okozza. Az atmoraiak érkezésére utalhat? Egy szigetet rejt? Vagy egy még fel nem fedett nyom? Esetleg a rajta levő érmék (is) mutatnának valamire?

Az utóbbi már csak azért is feltételezhető, mert azok egyértelműen a The Elder Scrolls Online kiegészítőire utalnának, ez azonban kicsit ellentmondásos, ugyanis a térkép maga oszlatja el azon kételyeket, ami szerint az MMORPG egy újabb, képes teaserét látnánk. A dátumozása szerint ugyanis 4E 182 az időpont, ami éppen kettő érával később játszódik, mint az említett program eseménye(i), de nem sokkal a The Elder Scrolls V: Skyrim eseményei előtt.

blank

A konszenzus a The Elder Scrolls VI helyszínét illetően tehát továbbra is Hammerfell (és még talán valami), de persze az sem kizárható, hogy az egész csak egy tényleges újévi móka, ami valójában semmit sem jelent. És túl nagy izgalomra nem is nagyon adhat okot, hiszen a Bethesda a 2018-as bejelentést követően egyértelműen közölte, hogy a The Elder Scrolls VI csak a Starfield után jelenhet meg, mely maga sem rendelkezik időponttal és még az is lehet, hogy nem csak ez a két játék készül a Rockville-iek műhelyében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak