Kapcsolat

Gaming

A Blizzard sem számított a Diablo 2 Resurrected egyik funkciójának működésére

Elő a régi merevlemezekkel!

blank

blank

Hosszas várakozást követve a Blizzard Entertainment a 2021-es BlizzConline keretében végre bejelentette, hogy több mint két évtized távlatából modern rendszereken is feltámasztja kultjátékát, a Diablo 2-t modern grafikával, felújított átvezetőkkel és modellekkel. A játék egyik funkciójára azonban még a cég felújítással foglalkozó fejlesztőcsapata sem számított: az évtizedes mentett állások is kompatibilisek lesznek a játékkal. “Igen, tartsátok meg [a mentéseket]! Annak idején amikor a felújításon dolgoztunk, elgondolkoztunk, hogy vajon működni fognak-e a régi mentett állások, úgyhogy gyorsan bemásoltuk. Működött… Azt mondtuk magunknak ‘Oké, ez minden idők legjobb funkciója!'” – mesélte Matthew Cederquist az amerikai IGNnek adott interjújában.

Szóval ha valakinek pihen valahol egy Diablo 2 mentése, melyen a legritkább szettek egyike, vagy a komplett Szent Grál (azaz mindegyik egyedi tárgyból egy példány) ott figyel, akkor az most nagyon örülhet, hogy nem kell több száz (vagy ezer) órát újra a játékba pakolnia, hogy villoghasson vele. Persze csak offline módban, ugyanis az elmentett online állások a régi Battle.net rendszeren futnának, amelyeket a modern változat nem fog támogatni. Ugyanez igaz az a játék moddolt változatára (Path of Diablo vagy Project D2), melyben nem valószínű, hogy a mentés-átvitel ilyen egyszerű lesz, legalábbis amíg a moddercsapatok nem frissítik az eszközöket.

blank

És ha már modok: a Diablo 2 Resurrected modtámogatással érkezik, de mivel teljesen átalakították a játék motorját, így a régi modoknak is szüksége lehet némi ráncfelvarrásra. Ennek nehézségei bizonytalanok mindaddig, amíg a játék meg nem jelenik, és a modderek rá nem vetik magukat a Blizzard által biztosított eszközökre. A játékra éheseknek viszont addig sem kell várniuk, a Diablo 2 Resurrected ugyanis két alfatesztet is kap a valamikor idén esedékes megjelenés előtt. A program PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re (amin kihasználja majd a DualSense adottságait), Xbox One-ra és Xbox Series X / S-re érkezik majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak