Kapcsolat

Gaming

A Cyberpunk 2077 pár óra alatt mindent elsöpört a Steamen

Ettől nem szomorú a szamuráj.

blank

blank

Az idei év egyik, ha nem a legjobban várt játéka, a Cyberpunk 2077 hazai idő szerint a mai napon, december 10-én hajnal egy órakor végre ténylegesen is megjelent minden nagyobb platformra. És természetesen ahogy az az ilyen kaliberű megjelenéseknél lenni szokott, a legnagyobb PC-s játékplatform, a Steam szerverei szépen be is adták a törölközőt, és többen is arról panaszkodtak – köztük mi is –, hogy egyszerűen nem akaródzott elindulni a megjelenéssel érkezett frissítés, ezáltal pedig a játék sem nagyon akart beröffenni. Ez a probléma szerencsére csak rövid ideig állt fent, mostanra a többség pedig már valószínűleg a játékot nyüstöli.

Ugyanakkor a Cyberpunk 2077 ez alatt a pár óra alatt nem egy, hanem rögtön egy sor új rekordot is képes volt felállítani a Steamen: amellett, hogy jelen pillanatban ezzel játszanak a legtöbben, a CD Projekt Red alkotása lett az első olyan singleplayer játék, aminek sikerült átlépnie az 1 milliós álomhatárt. Ezzel pedig olyan játékokat utasított maga mögé, mint a PUBG, a CS:GO vagy a DOTA 2 – bár ettől függetlenül a mindenkori rekordot még ezen címek birtokolják, sorban a maguk 3.25 millió, 1.3 millió és 1.29 millió egyszerre szórakozó emberével. Ráadásul ezen a ponton azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Cyberpunk 2077-nek az elkövetkezendő órákban sikerül magát felverekednie a Steam dobogójának valamelyik tényleges fokára is.

blank

Ugyan a PUBG-t nehéz lesz letaszítani a trónról, az azonban elvitathatatlan, hogy a Cyberpunk 2077 – részben minden idők legsikeresebb marketing-kampányának köszönhetően – tanúbizonyságul tette mekkora igény is van az egyjátékos szórakozásra. A fenti számokhoz pedig már csak annyit biggyesztenénk ide a végére, hogy ezek nem eladási adatok, hiszen vélhetően rengetegen pörgetik a programot a GoG és az Epic Games platformján is, és akkor a konzolokat még nem is említettük.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak