Kapcsolat

Film

A Disney/Lucasfilm megint egy rég nem látott karakter visszatérését fontolgatja?

A Star Wars-ban csak a droidok “halnak” biztosan.

blank

blank

Abban talán mindnyájan egyetértünk, hogy a Star Wars minden idők egyik, ha nem konkrétan a legnagyobb franchiseja. A különféle alkotók az elmúlt évtizedek során számtalan játékkal, képregénnyel, regénnyel, na és persze filmmel és tévés produkcióval ajándékozták meg a nagyérdeműt, a rengeteg érdekes történetszálról és karakterről már nem is beszélve. Persze ez még messze nem jelenti azt, hogy minden ilyen végére ténylegesen pont került, elég csak a Samuel L. Jackson (Bosszúállók) által életre keltett karakterre, Mace Windura gondolni, aki már évek óta beszédtémát szolgáltat a jó népnek, hogy túlélte-e azt a bizonyos zuhanást a Coruscanton, miután Anakin Skywalker megfosztotta kezétől, Palpatine pedig kitessékelte az ablakon néhány sith erővillám kíséretében. Igen ám, rajongói körökben azonban egyre népszerűbb azon feltételezés, miszerint a jedi mester valahogy túlélte az ominózus esetet, a 66-os parancsot követve pedig – hasonlóan Obi-Wan Kenobihoz – remeteéletet élt valahol a galaxisban. Mindez persze sosem nyert megerősítést, még annak ellenére sem, hogy – állítólag – felvetődött egy Mace Windu sorozat lehetősége is a Disney-nél, ráadásul az eredeti színész főszereplésével.

Újonnan azonban feltűnt egy bejegyzés a Star Wars hivatalos Instagram oldalán, melyben Jacksont köszöntötték fel 72. születésnapja alkalmából, méghozzá az alábbi szöveggel: A party még nem ért véget, mindez ugyanis csak a kezdet! Nagyon-nagyon boldog születésnapot Samuel L. Jacksonnak.” A poszt természetesen megannyi rajongó fantáziáját megcsiklandozta, és máris elkezdték gyártani a különböző teóriákat arról, hogy ez azt vetíti-e előre, hogy a karakter valamikor újra felbukkanhat az űroperában, illetve annak valamelyik vadhajtásában. Erre minden esély megvan, főleg a The Mandalorian 2. évada után, melyben Boba Fettet – akit ugyanaz a Temuera Morrison alakított, aki A klónok támadásában Jangot és a klónkatonákat is – láthattuk “feltámadni hamvaiból”, mi több 2021 decemberében még egy saját sorozatot is kap The Book of Boba Fett címmel.

Természetesen, ha a teoretikák helyesnek bizonyulnak, a legnagyobb esély a Kenobi sorozat révén kínálkozik a színész és egyben a karakter előtt, mivel annak cselekménye mindössze tíz évvel a A Sith-ek bosszúja után játszódik. Tehát nem kellene sokat gondolkozni azon, hogy hogyan is építsék be Windu-t a történetbe, mivel elég sok a kapcsolódási pont. Ráadásul ebben újra együtt játszhatna régi kollégáival, Ewan McGregorral (Angyalok és démonok) és Hayden Christensennel (Hipervándor), akik újfent újrázzák szerepeiket. Persze Jacksont sem kell félteni, korábban már maga is nyilatkozta, hogy szívesen ”tenne még egy kört” a messzi-messzi galaxisban, és nem ő lenne az első, aki túlélte keze elvesztését. Elmondása szerint a jedik olyanok, mint a macskák, akik irdatlan magasságból való zuhanás(oka)t követve is csak felpattannak és folytatják, ahol éppen abbahagyták.

Ünnepi nyereményjáték: nyerj egy dobozos Cyberpunk 2077-et az általad választott platformra

Ti örülnétek Windu mester és egyben Samuel L. Jackson visszatérésének? Írjátok meg kommentben.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak