Kapcsolat

Film

A Doctor Strange folytatásában több ismert MCU-s hős alteregója is felbukkanhat

Ez tényleg kezd őrületes lenni.

blank

blank

Már az MCU harmadik fázisának grandiózus záróepizódját, a Végjátékot (valamint epilógusát, a Pókember: Idegenben-t) követve nyilvánvaló volt, hogy a folytatásban a képregényekből ismerős multiverzum is kitárja kapuit, mostanra pedig már az is nyilvánvalóvá vált, hogy erre elsőként a 2022-re kitűzött Doctor Strange in the Multiverse of Madness keretében kerül sor. Hogy pontosan mire számíthatunk majd a Doctor Strange folytatásában, az még a jövő zenéje, azonban a bennfentes információkkal gyakran seftelő Daniel Richtman most igen izgalmas fámával rukkolt elő, ami szerint Tom Cruise (Top Gun, Mission Impossible) is felbukkanhat majd egy alternatív Tony Stark / Vasember szerepében.

Bár a második Doctor Strange-film kapcsán már a cím és az előzetes információk együttese is képes felborzolni a kedélyeket, a nemrég szárnyra kapott pletykák szerint a Marvel Studios azonban még magasabb fokozatba kapcsolna, mint azt először sejtettük: a veterán szivárogtató Richtman egy pár órája arról számolt be, hogy a produkció nemcsak a párhuzamos idősíkokról való eseményeknek ágyaz meg, de egyben több ismert MCU-s karakter alternatív identitását is felvonultatja majd, köztük Vasembert, akit a Robert Downey-féle Tony halála után Tom Cruise alakíthat.

blank

Természetesen semmi olyasmire nem kell gondolni, hogy rögtön a végjátékos búcsú után lecserélnék / feltámasztanák Downey Jr. vagy Chris Evans ikonikus karakterét, inkább csak egy ártalmatlan, ám nagyobb horderejű cameoszerepről van szó, amiben Cruise is szerepet kapna.

A színész beköszönése már csak azért is lenne nagy durranás, mert a képregényfilmek hajnalán, amikor még a high-tech páncélos szuperhős megfilmesítésének jogai a 20th Century Fox birtokában voltak, 1998-ban felvetődött egy Vasember-film ötlete, miben az évtized hollywoodi akciósztárja, Cruis öltötte volna magára a páncélt. A produkcióból természetesen nem lett semmi, a Marvel pedig egyértelműen erre az őskori elképzelésre szeretne kikacsintani.

Kapcsolódó: Pókember 3: izgalmas részletek derülhettek ki, köztük az alcím is

Bár ezen információk szerint a multiverzum mibenlétének megszellőztetését még a humorra szeretnék alapozni, a későbbiekben azonban elképzelhető, hogy rengeteg karaktert efféleképpen hoznának be az MCU-ba, legyen az a Fantasztikus Négyes, Deadpool, esetleg a Sony-féle teljes Pókverzum, de ilyen módon akár még a nemrégiben elhunyt Chadwick Boseman Fekete Párduca is visszatérhet egy másik színész megszemélyesítésében.

Ha minden a tervek szerint alakul, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness 2022. május 25-én kerül bemutatásra, érdekessége pedig, hogy címe nem valamelyik marveles képregényre, hanem H.P. Lovecraft egyik művére, Az őrület hegyeire utal. Az első horror beütésű MCU-filmet a klasszikus Pókember-trilógiát is rendező Sam Raimi hozza tető alá, aki az első rész direktorától, Scott Derricksontól vette át a stafétát, a Benedict Cumberbatch megformálta mágus mellett pedig Elizabeth Olsen Skarlát Boszija is főbb szerepben tűnik fel benne.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak