Kapcsolat

Másvilág

A Dűne sztárja, Timothée Chalamet megmutatta, hogy Ollókezűnek sem lenne éppen utolsó

Egyébként simán el tudunk képzelni vele egy Ollókezű újrázást.

blank

blank

Timothée Chalamet neve újabban a Dennis Villeneuve-féle új Dűnéből lehet ismerős, de korábban olyan filmekben szerepelt már, mint a Christopher Nolan nevével fémjelzett Csillagok között és a 2019-es kosztümös filmszenzáció, a Kiassonyok. Bár a pandémia miatt elnapolt Dűnére egy kicsit még várnunk kell – a dolgok jelenlegi állása szerint a premierdátuma október 1-jén lesz a gyöngyvásznon, illetve az HBO Maxen egyaránt –, az ifjú tehetségnek azonban úgy fest, nincs ínyére a tétlenkedés, és egy igencsak szokatlan szerepben, egy annál is szokatlanabb helyen mutatta meg képességeit. A mindössze 25 éves színész – Samuel L. Jacksonhoz hasonlóan – a helyi idő szerint hétfőn hajnalban lezajlott Super Bowl reklámszünetében bukkant fel Tim Burton (Batman) örök klasszisa, az Ollókezű Edward címszereplőjének fiaként, oldalán Winona Ryderrel (Boys)… egy Cadillac reklámban.

No és hogy hogyan jön össze a Cadillac új modellje, a LYRIQ és Ollókezű Edward “sosemvolt” fia, ráadásul úgy, hogy az eredeti filmben szó sem volt olyasmiről, hogy Kimmel valaha is eléggé elmélyítették volna kapcsolatukat ahhoz, hogy gyermekáldás legyen a vége? Az olyan apróbb részleteket meg inkább hagyjuk is, hogy az sem világos, hogy Edwardnak afféle Frankenstein szörnyeként egyáltalán megvoltak-e az adottságai a reprodukcióra. De visszatérve az eredeti kérdésre, beszéljen helyettünk a reklám:

Félretéve a viccet, a reklám még ahhoz képest is remek ötletekkel mutatja be Edward hányattatásait, hogy igencsak rövidke játékidővel operál, amibe ráadásul a termékmegjelenítést is valahogy bele kellett illeszteni. Ami pedig az egésznek egy különös, már-már szappanoperába illő ízt ad, az a szereplők összefonódása: Lily Rose Depp (az eredeti Ollókezű Edwardot alakító Johnny Depp lánya) volt szerelme Timothée Chalamet, aki éppen Depp filmbéli gyúnyáját magára öltve szerepel apjának ex-feleségével… Na ezt add össze!

A másfélperces történet narratívája pedig minden bizonnyal az, hogy a LYRIQ egyszerűen olyan király verda, hogy még ollókézzel is simán vezethető – vagy legalábbis valami hasonló, abból a bizonyos gombnyomásból ítélve…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak