Kapcsolat

Film

A galaxis őrzői vol. 3-nál is bevetik Jon Favreau és az ILM forradalmi forgatási technológiáját

Azért csak megérte Tony Starkkal együtt lógni.

blank

blank

Bizonyára sokan csóválták a fejüket, amikor megtudták, hogy George Lucas, a messzi-messzi galaxis megalkotója több mint 30 év után eladta életművének jogait. A kétkedők aggodalma pedig csak tovább nőtt, látva a folytatástrilógia már-már delta-hullámokat vető színvonalát. Őket vigasztalta némiképpen a 2016-ban bemutatott Rogue One, a két évre rá érkezett Solo, na meg a The Clone Wars minden főbb klónháborús szálat elvarró 7. évada. Ugyanakkor Jon Favreau (Vasember, Az oroszlánkirály) még ennél is nagyobb hangsúlyt fektetett a hardcore fanok igényeinek kielégítésére az első élőszereplős Star Wars tévésorozat, a The Mandaloriannel, ami bár első ránézésre egy könnyedebb űr-westernnek tűnik, mégis nem egy momentumával képes megidézni generációk gyermekkorát, a regények lapjait, vagy éppenséggel az animációs sorozatok hangulatát. Igen ám, Favreauéknak azonban nemcsak az utat sikerült meglelniük a rajongók szívéhez, de egyben annak módját is, miként inthetnek búcsút a zöld háttérnek és az ide-oda ingázásoknak, ezzel egyben jelentősen lecsökkentve a produkció(k) előállítási költségét.

A StageCraft névre hallgató technológia lényege, hogy használatával az alkotók az Unreal Engine játékmotor segítségével képesek háromdimenziós tereket vetíteni egy LED képernyőkből álló falra, amivel a kamerák szinkronban mozoghatnak. Továbbá ez nemcsak olcsóbb és gyorsabb megoldás, lévén, hogy nincs szükség körülményes utómunkálatokra és persze világkörüli utazásokra (ugyanis minden stúdióban történik), de immár a színészeknek sem kell a képzelőerejükre hagyatkozniuk bizonyos jelenetek esetén. Mindez pedig a jelen körülmények közt életmentő opció lehet a filmeseknek, nem véletlen, hogy egyre többen ismerik fel hatékonyságát. Ezek közé tartozik többek közt a Matt Reeves rendezésében és Robert Pattinson főszereplésével készülő The Batman, de a szintén a Disney égisze alá tartozó Marvel is kiharapott már egy szeletet a StageCraft-tortából: a Thor: Love and Thunder mellett ugyanis most A galaxis őrzői harmadik részéről is kiderült, hogy igénybe veszik a technológiát elkészítéséhez. Minderről a film rendezője, James Gunn (Az Öngyilkos Osztag) beszélt egy Twitter-bejegyzésben, melyben rajongói kérdésre válaszolta azt, hogy néhány jelenetnél használni fogják az újítást.

Ez pedig szintén megerősít egy korábbi híresztelést, mely szerint az öt űrmuskétás harmadik kalandját az év második felében kezdik el forgatni az Egyesült Királyságban. A StageCraft ugyanis mindössze a világ három helyszínén, Los Angelesben (itt kettő is van), Ausztráliában és az Egyesült Királyságban elérhető. Az Angyalok városa foglalt a The Mandalorian és a The Book of Boba Fett munkálatai miatt, míg a kontinensnyi országban a Thor: Love and Thunder forog éppen. Marad tehát a ködös Albion, de ezt talán senki sem bánja a résztvevők közül.

A galaxis őrzői vol. 3 várhatóan valamikor 2023-ban kerül bemutatásra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak