Kapcsolat

Sorozat

A Hill-ház -és A Bly-udvarház szelleme készítője újabb horrorsorozatot szállít a Netflixnek

BUU!

blank

blank

Ritkán találni manapság olyan filmest, aki egyetlen műfaj mellett kötelezte el magát, és azt próbálja meg tökéllyé fejleszteni. Mike Flanagan (Álom doktor) azonban ilyen, aki már a 2000-es évek eleje óta a horrorberkekben ügyeskedik, napjainkra pedig az rémszakma egyik méltán neves mesteremberévé vált. Több kisebb költségvetésű alkotás után 2018-ban hullott ölébe a nagy lehetőség, amikor is a Netflix felkérte őt, hogy készítsen sorozatot Shirley Jackson A Hill-ház szelleme című regénye alapján. A tízrészes antológiaszéria pedig beváltotta a hozzáfűzött reményeket, így két évvel később érkezett is a (nem hivatalos) folytatás A Bly-udvarház szelleme képében, ami ugyanazt a minőséget képviselte, mint elődje. Flanagan a két produkció között továbbá tető alá hozta a mozgóképes horror-történelem egyik legnagyobb produktumának, a Stanley Kubrick által 1980-ban rendezett Ragyogásnak a folytatását is, azaz az Álom doktort. És úgy tűnik, Flanagan továbbra sem tágít az ijesztgetős műfaj mellől, illetve a kaliforniai streamelős óriás, a Netflix sem igazán akarja elengedni őt, a tavalyi A Bly-udvarház szelleme után ugyanis megint számukra készít sorozatot, ezúttal Christopher Pike regényei alapján.

A rendező saját Twitter-oldalán jelentette be a hírt, mely szerint a stúdióval közösen egy 1994-ben elstartolt regényfolyam sorozattá formálásán munkálkodnak, melynek első darabja a címadó The Midnight Club. A cselekmény öt fiatal körül bonyolódik, akik mindannyian halálos betegséggel küzdenek, a kaszás eljövetelét pedig egy hospiceban várják. Azonban, hogy ne legyen unalmas a várakozás, éjszakánként rémtörténeteket mesélnek egymásnak. Az ártatlannak induló szórakozás az egyik alkalommal viszont komoly fordulatot vesz: a kvintett tagjai ugyanis megfogadják, hogy aki először leheli ki a lelkét, minden áron megpróbál kapcsolatba lépni a csapat még élő tagjaival…

blank

A rövid leírás alapján nem nehéz kitalálni, hogy egy újabb kísértethistória van készülőben a Netflix háza táján, melynek főbb szerepeiben olyan színészek lesznek láthatóak, mint Adia, Igby Rigney (Zsaruvér), Ruth Codd, William Chris Sumpter (Bushwick Beats), Aya Furukawa (Ház az erdő mélyén), Annarah Shephard, Sauriyan Sapkota, Zach Gilford (A megtisztulás éjszakája: Anarchia), Samantha Sloyan (A Hill-ház szelleme) és Matt Biedel (Narcos: Mexikó). Mellékszereplőként továbbá feltűnik Heather Langenkamp, a Rémálom az Elm utcában-filmek Nancy Thompsonja is, aki a hospice igazgatóját fogja megformálni (és vélhetően bajuszt akaszt főhőseinkkel is). A The Midnight Clubból eddig tíz epizódot rendelt meg a Netflix, melyeket Flanagan állandó partnere, az Interpid produkciós cég fog legyártani. A forgatás és a premier pontos időpontja egyelőre nem ismert, de Flanagan ígérete szerint, ha történik valami érdemleges, azt azonnal közölni fogja.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak