Kapcsolat

Gaming

A járvány ellenére behívta alkalmazottait a Capcom

A T-vírus sem riasztja vissza őket.

blank

blank

A világszerte tomboló koronavírus-járvány sokak munkahelyére hatással van: idehaza bezártak az iskolák, szünetel a vendéglátás, ahogy a boltok nagyja is zárva tart, a közösségi tereken kötelező a maszkviselés és még sorolhatnánk. A világ számos táján hasonló, vagy komolyabb intézkedésekre került sor, a legtöbb munkahelyen csak az abszolút nélkülözhetetlen alkalmazottak mehetnek be, aki teheti, távmunkában dolgozik. Több kiadó és fejlesztő cég is hasonlóképpen cselekszik, számos játék megjelenése éppen emiatt kénytelen odébbcsusszanni a naptárban. Egy alkalmazott elmondása szerint a Capcom azonban a járvány ellenére is behívta alkalmazottait irodai munkára.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az állam ugyan mindenkit arra kért, hogy aki teheti, maradjon otthon és dolgozzék távmunkában, erre törvényi kötelezettség azonban nincsen. A Kotaku értesülései szerint a döntést azért hozta meg a kiadó, mert a tavaly novemberi adatlopástól tartanak, amikor 1 Terabájtnyi érzékeny adat került közkézre.

blank

“A Capcom elkötelezett a törvények és szabályozások szemmel tartása mellett, miközben biztonságos, egészséges és nyugodt környezetet teremt a dolgozói számára. A cég továbbá azért küzd, hogy az egészségügyi és biztonsági szempontokat minden elé helyezze. Rövidített munkaórákat vezettünk be és a távmunkát a lehető legnagyobb mértékben kiterjesztettük, és a lehető legtöbbet elkövetjük annak érdekében, hogy megakadályozzuk a COVID-19 terjedését. Ebbe beletartozik a szociális távolságtartás, testhőmérséklet-ellenőrzés és a maszkok biztosítása minden alkalmazott számára.” – nyilatkozta az ügyben a kiadó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak