Kapcsolat

Gaming

A jelek szerint nemcsak műfajt, de stílust is válthat a The Last of Us fejlesztője

Játékmódból nagyszabású projekt.

blank

blank

A The Last of Us és az Uncharted játékokról elhíresült Naughty Dog gyakorlatilag megszületése óta az egyjátékos kalandokra, a történetre és a karakterekre helyezte a hangsúlyt. Éppen ezért furcsa még feltételezni is, hogy egy multiplayer címre válthat a fejlesztő, még akkor is, ha egyes játékaikban volt is többjátékos mód. Pedig egy nemrégiben közzétett álláshirdetés éppen ezt engedi sejteni, és ha jogosak a feltételezések, akkor ezúttal nem csak egy utólagos gondolatként, a “rend kedvéért” lenne multiplayer.

Az economy designer (magyarul talán gazdaságtervező lenne a helyes kifejezés) a hirdetés szerint “biztosítja a robosztus szavatosságot” és “megtervezi, implementálja és finomhangolja a játékbeli gazdaságot, valamint a játékos progresszióját szolgáló rendszereket”, továbbá “a játékosok számára lehetővé teszi az önkifejezést”. Mindez egy játékon belüli “valutás” fejlődési rendszert, rosszabb esetben mikrotranzakciós modellt jelenthet, melyben az “önkifejezés” a hülye kalapoktól az idióta táncmozdulatokig nagyjából minden belefér. De ami biztosnak látszik, hogy egy hosszútávra tervezett projektről van szó, melyben “rendkívüli díjakért küzdhetnek” majd a játékosok.

blank

A legvalószínűbb azonban az, hogy a The Last of Us Part 2 mellé tervezett multiplayer játékmódhoz keresnek embert, mely a jelek szerint sokkal nagyobb projektté nőtte ki magát időközben. A 2019-ben félig-meddig kukázott ötletet a Naughty Dog csak a zombis játékból vágta ki, azzal a megjegyzéssel, hogy a “játékosok előbb-utóbb belekóstolhatnak a csapat online ambícióiból születő gyümölcsébe, csak nem a The Last of Us Part 2 keretében”. Hogy az alma menyire esik majd messze a fájától, az majd kiderül, mikor végre hivatalosan is bejelentik a játékot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak