Kapcsolat

Film

A klasszis közvetlen folytatásként érkezik az új A texasi láncfűrészes mészárlás, méghozzá egy alaposan megváltozott Bőrpofával a középpontban

Az elnyomott munkásosztály újra ölni készül.

blank

blank

Amikor 1974-ben a mozikba került Tobe Hooper A texasi láncfűrészes mészárlása, senki sem gondolta, hogy a Plainfieldi mészáros, Ed Gain igaz történetéből merítő film műfajteremtő klasszissá fogja kinőni magát. Márpedig így történt, az addig jobbára csak szellemekhez, zombikhoz és egyéb szörnyekhez szokott közönség megismerkedett az ijesztgetés új fokával: a hentelésből és kaszabolásból álló slasherrel, mely olyan alkotásoknak ágyazott meg, mint a Halloween vagy a Péntek 13. A Hooper által megteremtett láncfűrészes gyilkos, Bőrpofa az elmúlt közel 50 év során összesen további hét alkalommal bukkant fel ilyen-olyan formában a vásznon újra, ám ezen produkciók minősége szinte egytől-egyig olyan silány lett, hogy még csak egy lapon emlegetni is vétek a ’74-es klasszissal. Ezen próbál meg változtatni a legújabb film, mely szintén A Texasi láncfűrészes mészárlás címet kapta, és a producer, Fede Alvarez (Vaksötét) elmondása szerint az 1974-es produkció közvetlen folytatásaként érkezik majd – hasonlóan a 2018-as Halloween filmhez, ami szintén a 1978-as klasszikus történetét folytatta, figyelmen kívül hagyva a múlt évezredben kapott folytatásokat.

Alvarez – aki egyébként 2013-ban már sikeresen megreformált egy klasszikust, az 1981-es Gonosz halottat – a Bloody Disgugistingnek adott interjújában beszélt arról, hogy a sorban immár a kilencedik produktum minden tekintetben az 1974-es darab eseményeinek nyomvonalán fog haladni, azaz teljesen figyelmen kívül fogja hagyni az időközben elkészült szekvenciákat, előzményeket és rebootokat. Ennek köszönhetően pedig természetesen Bőrpofa is”átruccan” ide az első filmből, csak jóval idősebb kiadásban (Alvarez monológjában az ”old man Leatherface” szóösszetétellel utalt rá). Persze kora ellenére még simán rendezhet egy jó kis mészárlást, így tehát vérözönben vélhetően nem fogunk hiányt szenvedni. Érdekesség, hogy a 2013-ban bemutatott A texasi láncfűrészesAz örökség című filmben szintén felbukkant az aggastyán Bőrpofa, igaz, nem az eredeti filmben szereplő Gunnar Hansen, hanem Dan Yeager (A Wakefield Project) alakításában.

Hogy most ki fogja életre kelteni a figurát, azt nem tudni [Hansen 2015-ben elhunyt], az azonban biztos, hogy Alvarezék tényleg egy ízig-vérig old school hangulatú filmet szeretnének tető alá hozni, amiben semmilyen digitális trükköt nem alkalmaztak a felvételek során, kizárólag hagyományos kamerákkal dolgoztak, ezzel is tisztelegve némileg Hooper munkássága előtt. Hogy milyen lesz a végeredmény, azt valamikor idén láthatjuk, a pontos premierdátum azonban egyelőre nem ismert.

blank

A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője David Blue Garcia (Tejano), a forgatókönyvet Chris Thomas Devlin (Cobweb) írta, a főbb szerepekben Elsie Fisher (Castle Rock), Moe Dunford (Vikingek), Jacob Latimore (Az útvesztő), Sarah Yarkin (Boldog halálnapot! 2) és Olwen Fouéré (Mandy: A bosszú kultusza) lesznek láthatóak.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak