Kapcsolat

Képregény

A köpenyes igazságosztó legrejtélyesebb ellenfelei is tiszteletüket teszik a Batman: A rajzfilmsorozat univerzumában

Két szárnyas nem fér meg egy kalitkában…

blank

blank

Manapság a képregényfilmek aranykorában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy kedvenc szuperhőseink bizony már a múlt évszázad folyamán is jelen voltak, igaz, szórakoztató minőségben akkor még a kisképernyőn, és többnyire rajzfilmsorozatos formában. Többen is kaptak saját szériát mind a Marvel, mint pedig a DC oldaláról, Peter Parker 1994-ben indult kalandjai mellett pedig minden kétséget kizáróan a denevérember 1992 és 1995 között futott, önálló Batman: A rajzfilmsorozata örvendhetett a legnagyobb népszerűségnek, mely összesen 85 epizódot ért meg, sikerességét pedig még egy Emmy-jelölés is bizonyítja. A show a köpenyes igazságosztó számos legendás ellenfelét felvonultatta Rébusztól kezdve Kétarcon át egészen Jokerig, akit nem mellesleg nem kisebb név szólaltatott meg, mint a klasszikus Star Wars-trilógia Luke Skywalkere, avagy Mark Hamill (Templomosok). Noha a sorozat közel 26 éve véget ért, története és világa viszont a mai napig tovább él, hála az új képregényeknek, egészen pontosan a 2020-ban útjára indított Batman: The Adventures Continue-nak. A DC Comics pedig a napokban bejelentette, hogy érkezik a folytatás, melyben egy rejtélyes ellenféllel fog tovább bővülni az ikonikus rajzfilmsorozat univerzuma.

A nemes egyszerűséggel csak Batman: The Adventures Contimue Season II címet kapó füzetben az alkotók – Alan Burnett és Paul Dini írók, valamint Ty Templeton és Monica Kubina rajzolók – úgy döntöttek, kicsit jobban megismertetik az olvasókkal – és igazából a Denevérrel is – a Baglyok Bíróságát, azt a titokzatos szervezetet, mely évszázadok óta irányítja Gotham City alvilágát. A kiadó által közölt szinopszis szerint Hill polgármestert megöli egy titokzatos támadó, Batmant nyomozása pedig egy régóta elfeledettnek hitt ősi rendhez, a Baglyok Bíróságához vezeti. De vajon mit nyer a csoport a politikus halálával, és hogyan segíthet Deadman – egy szellem, aki képes megszállni akármilyen testet, és úgy használni, ahogy kedve tartja – a Sötét Lovagnak megfékezni őket? A kérdésre a válasz egy ősi gothami legendában rejlik.

blank

Az alaptörténet ismeretében érdekes és izgalmasnak ígérkezik az újrázás, ám mégsem ez az első alkalom, hogy találkozunk a csoporttal, amely a DC 2011-es Batman rebootjának első számában debütált az ikonikus duó, Scott Snyder és Greg Capullo tolmácsolásában. Ezt a történetszálat dolgozták fel aztán kicsit lazábban a 2015-ben megjelent Batman vs. Robin című animációs filmben, de láthattuk őket a 2014 és 2019 között futott Gotham című tévésorozatban is. Valamint szerepelni fognak a hamarosan megjelenő Gotham Knights címre hallgató videójátékban is, melynek cselekménye Batman látszólagos halála után játszódik.

A Batman: The Adventures Continue Season II az előző fejezethez hasonlóan először digitálisan jelenik meg május 6-án a DC Universe Infinite, a ComiXology és más hasonló platformokon, míg a hagyományos, nyomtatott változat szűk egy hónappal később, június 1-én debütál majd.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak