Kapcsolat

Film

A Marvel egy ismerős arccal a címszerepben csinálja meg az Amerika Kapitány negyedik részét

A képregényekben már megtörtént, most a vásznon is eljött az idő.

blank

blank

A 2008-ban indult Marvel-moziuniverzum mára a filmtörténet legsikeresebb franchise-ává nőtte ki magát, ami a filmek látványvilága és története mellett nagyban köszönhető a karaktereknek is. Közülük azonban néhánytól a 2019-ben bemutatott Bosszúállók: Végjáték után el kellett köszönniük a rajongóknak, mint például Tony Starktól/Vasembertől, vagy Natasha Romanofftól/Fekete Özvegytől ( ő azért idén visszatért egy utolsó akcióra első önálló filmjében). De a búcsúzók között volt Steve Rogers/Amerika Kapitány is, aki ugyan nem halt meg, csak “nyugdíjba vonult”, mégis hatalmas űrt hagyott maga után. Amit viszont valahogyan mégis pótolni kell, és a hírek szerint a Marvel meg is találta Chris Evans utódját, méghozzá egy ismerős arc, Athony Mackie (Sam “Sólyom” Wilson) személyében, és vele a címszerepben csinálja meg a hazafias hős történetének negyedik részét-írja megbízható forrásokra hivatkozva a Deadline.

A portál úgy tudja, hogy a színész és a Marvel között a napokban hivatalosan is létrejött a megállapodás, azaz az Amerika Kapitány negyedik részében immár Steve Rogers egykori szárnysegédje viselheti majd a csillagsávos pajzsot. Amit nem mellesleg az “eredeti” Kapitány már átadott neki a Végjáték fináléjában, ám hivatalosan csak a Disney+-on idén márciusban debütált A Sólyom és a Tél Katonája utolsó részében öltötte fel a fegyverhez járó uniformist is (előtte John Walker, a későbbi U.S. Agent tett erőfeszítéseket rá, hogy Rogers örökébe lépjen). Most pedig úgy tűnik, a kisképernyő után a gyöngyvásznon is megteheti mindezt, kérdés, hogy “országos cimborája” Bucky Barnes is vele lesz-e, mivel az ő felbukkanásáról nem szól a fáma.

blank
A képregényvilágban Sólyom már átvette Amerika Kapitány helyét.

Mackie tehát evidens választásnak tűnik a Marvel részéről, mint “új” Amerika Kapitány, bár az év elején szárnyra kaptak olyan híresztelések is, hogy Chris Evans visszatérhet a szerephez, mivel a negyedik önálló film (melynek forgatókönyvét A Sólyom és a Tél Katonája vezető írója és kreátora, Malcolm Spellman, valamint ottani munkatársa, Dalan Musson írja), egy különálló projekt lesz, amiben simán eljátszhatná újra a Kapitányt. De arról is pletykáltak, hogy a színész Robert Downey Jr.-hoz hasonlóan szuperhőstársai filmjében bukkanna fel amolyan mellékszereplőként (sőt, Johnny Storm, alias Fáklya újbóli megformálásával is hírbe hozták). Nem tudni, mi igaz mindebből, és hogy Evansnek egyáltalán lenne-e kedve az egészhez, annyi azonban bizonyosnak látszik, hogy vele vagy nélküle, de tényleg elkészül az Amerika Kapitány 4. Már csak rendezőt kellene találni a produkcióhoz, de véleményünk szerint a Marvel egykettőre megoldja ezt a problémát is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak