Kapcsolat

Film

A Marvel egy ütős videó keretében összegezte nekünk, mit is várhatunk az MCU negyedik fázisától, valamint a Fekete Párduc és a Marvel Kapitány 2 címét is felfedte

Lassan vége a várakozásnak, a kisképernyők után pedig végre a gyöngyvásznon is beindulhat az MCU 4. fázisa.

blank

blank

Amikor 2019. július elején a Pókember: Idegenben végén Peter Parker döbbenten tudomásul vette, hogy immár a fél világ tudja, hogy ő rejtőzik a falmászó hős álarca alatt, még nem tudhatttuk, hogy jó ideig ez lesz az utolsó jelenetsor, amelyet egy Marvel-mozifilmben láthatunk. Pedig sajnos így történt, a 2020 elején a világot sötét fellegekkel beborító koronavírus-járvány sok más mellett a filmszínházak kapuit is bezárásra kényszerítette, aminek köszönhetően az MCU negyedik fázisa sem tudott elindulni (erre végül csak idén januárban, a WandaVision kisképernyőre kerülésével került sor). Az eredetileg nyitódarabnak szánt Fekete Özvegyet a stúdió számtalanszor elhalasztotta, bízva a mozis megjelenésben, ám a vírus csak nem akart visszavonulót fújni. Ám úgy tűnik, július 9-én végre megtörik jég, és a gyöngyvászon előtt ülve tekinthetjük meg Natasha Romanoff első önálló kalandját (de aki még nem érzi magát biztonságban, otthon is maradhat, hiszen a film felkerül a Disney+ kínálatába is). És mivel a fény egyre jobban látszódni vélik az alagút végén, a Marvel úgy döntött, hogy közel egy év kihagyás után nem árt felfrissíteni az emlékeket és tájékoztatni a nagyérdeműt az új fejleményekről, ezért egy minden ízében látványos videó keretén belül összegzi nekünk a negyedik fázis filmjeit.

A kedvcsináló elején megnézhetjük a mozgóképes történelem legsikeresebb franchise-ának eddigi meghatározó állomásait, majd következik az igazi nagy durranás, hiszen megmutat nekünk néhány izgalmas képsort a már említett Fekete Özvegyből, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájából, és az Örökkévalókból is-ezen alkotások szintén jobbra-balra voltak tologatva a pandémia miatt, de már nekik is fix az időpontjuk. Persze a negyedik fázis filmjeit nem csak ezek az alkotások teszik ki, terítéken van még néhány, amiknek eddig viszont nem tudtuk a hivatalos címét. Nos, most már ez is megváltozott, az előzetes tanúsága szerint a tavaly elhunyt Chadwick Boseman nélkül készülő Fekete Párduc 2 Wakanda Forever alcímen fog futni, míg a 2019-ben bemutatott Marvel Kapitány folytatása pedig The Marvels címkével érkezik. Ennek egyébként igen érdekes a háttere, a marvel.com tájékoztatása szerint a főszereplő Carol Danvers legújabb küldetéséhez két segítőtársat is kap a WandaVisionben látott Monica Rambeau, illetve a szintén Disney+-os sorozatot kapó pakisztáni-amerikai tini, Kamala Khan, azaz Ms. Marvel személyében. A The Marvels tehát feltehetőleg az ő hármasfogatukra utal, illetve arra, hogy Carol és Kamala is használja a Marvel nevet.

Természetesen az előttük említett trióhoz hasonlóan ezeknek is megvan a bemutatódátuma, ahogyan a negyedik fázis többi filmjének is, amelyek a következők:

 • Fekete Özvegy – 2021. július 9.
 • Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája – 2021. szeptember 3.
 • Örökkévalók – 2021. november 5
 • Spider-Man: No Way Home – 2021. december 17.
 • Doctor Strange In The Multiverse Of Madness – 2022. március 25.
 • Thor: Love And Thunder – 2022. május 6.
 • Black Panther: Wakanda Forever – 2022. július 8.
 • The Marvels – 2022. november 11.
 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 2023. február 17.
 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 2023. május 5
 • A lista része még egy Fantasztikus Négyes mozifilm is, ám annak még nem jelentették be a premierjét.

Július 9-én tehát érkezik a Fekete Özvegy, aztán szép sorban a többiek is. A magunk részéről lelkesen és kitörő örömmel várjuk őket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak