Kapcsolat

Film

A Marvel Kapitány 2-ben jobban megismerhetjük Carol Danvers erejét

Jobb később, mint soha.

blank

blank

Az idestova tizenhárom esztendeje épülő Marvel-moziverzum filmjei híresek arról, hogy nagyon apró részletességgel igyekeznek bemutatni az éppen aktuális főszereplő szuperhős(ök) és szupergonosz(ok) háttértörténetét. Persze a gépezetbe olykor kerül némi porszem is, ami azt eredményezi, hogy maradnak fehér foltok a térképen. Ilyesmi történt a 2019-ben bemutatott Marvel Kapitányban is, ami ugyan mindenki tetszését elnyerte, a rajongókban mégis lett egy kis hiányérzet, mégpedig a címszereplő Carol Danvers képességeit illetően.

Ha még emlékszünk, a filmben Carol egy, a tesseract erejével átitatott gépezetnek és egy balesetnek köszönhetően tett szert különleges erejére. Innentől fogva egy biztonsági chippel a testében élte tovább életét emberfeletti erővel, és azzal, hogy energiát tud kilövellni kezeiből. A képregényekben ezt úgy ábrázolják, hogy Carol képes elnyelni az energia bármilyen formáját, amit aztán átformálva felhasznál a ”lövedékeihez”. Ez többé-kevésbé így meg is jelent a vásznon, kielégítő módon viszont sosem magyarázták el. Az viszont tudvalevő, hogy ezen erőnek hála a szuperhősnő az MCU egyik legerősebb karaktere, bár ezzel talán ő maga sincs teljesen tisztában. Ugyanis mikor a film végén megszabadul a fentebb említett chiptől, addigi ereje megsokszorozódik, képes lesz repülni és úgy szántja fel az űrhajók fedélzetét, mintha habszivacsból lennének. Mindez kétségtelenül rendkívül szórakoztató, egyben különös is volt, mivel az MCU más hőseinek sokkal több időre volt szükségük, hogy erejük teljesen kiforrjon.

blank

Vegyük például Tony Starkot, akinek rengeteg gyakorlásra és bukásra volt szüksége ahhoz, hogy át tudja szelni az eget a Vasember páncélban, de Wanda Maximoff is csak a Bosszúállók: Végtelen háború idejére jutott el odáig, hogy egyszerű lebegés helyett ténylegesen is repüljön. Ezzel szemben Carol rögtön az első pillanatban tökéletesen siklott végig a mennybolton, mivel azonban a nézőknek nem magyarázták el képességeinek pontos mibenlétét, elég nehéz megmondani, hogy ez a veleszületett érzéke miatt alakult így, vagy pusztán a csillagok szerencsés együttállása okán.

A Végjáték ugyanakkor megmutatta, hogy Carol sokkal jobban megértette képességeit legutóbbi földi látogatása óta, ám ez a közönségnek sovány vigasz lehet. Érdekes látni viszont, hogy az illetékesek mennyivel másabban viselkednek később a film egyik másik karakterével, az itt még gyermek Monica Rambeauval. A nemrég véget ért WandaVisionben az immár felnőtt Monica a rajongókkal együtt ismeri meg képességeit, amik nagyban hasonlítanak Caroléhoz, ez pedig talán némi segítséget jelenthet az ő erejének megértésében is. Nem is beszélve Kamala Khanról, aki új szereplőként csatlakozott a Marvel Kapitány második részének szereplőgárdájához (de saját sorozatot is kap). A tinilány nagy rajongója Carolnak – többek közt az ő tiszteletére vette fel a Ms. Marvel nevet is – felbukkanása tehát tökéletes apropóként szolgálhat ahhoz, hogy végre lehulljon a lepel képességeinek pontos eredetét illetően.

Az immáron Nia DaCosta rendezésében készülő Marvel Kapitány 2-t a tervek szerint 2022. november 11-én mutatják be az Egyesült Államokban, amelyben Brie Larson (A szoba) címszereplő szuperhősnője mellett a WandaVision keretében megmutatkozott Teyonah Parris (Kampókéz) tér vissza Monica Rambeau szerepéhez. Kamal Khant a színészi pályán újonc Iman Vellani fogja alakítani, valamint Zawe Ashton (A szolgálólány meséje) is tiszteletét teszi, akiről csak annyi tudható, hogy a történet antagonistájaként fog feltűnni. Hogy kit alakít, az egyelőre nem derült ki.

Ha tetszett a cikk, akkor további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak