Kapcsolat

Film

A Marvelnél még mindig bíznak a Fekete Özvegy májusi premierjében

Kevin Feige, a képregényes cég atyaúristene reméli, hogy a nézők májusban szélesvásznon izgulhatnak Natasha Romanoff első önálló kalandján, ám könnyen lehet, hogy ehhez most ő is kevés lesz.

blank

blank

Ha minden a terveknek megfelelően alakult volna, mostanra már bőven dübörögne az MCU negyedik fázisa mind a vásznakon, mind pedig a kisképernyőn. Az élet azonban közbeszólt, a 2020 elején kitört koronavírus-járvány pedig alaposan átírta a forgatókönyveket. A Marvel vezetőinek végül kénytelen-kelletlen is muszáj volt meghozniuk a döntést, ami szerint egy évvel elhalasztják a nyitóprodukciónak számító, Scarlett Johannson (Páncélba zárt szellem) főszereplésével érkező Fekete Özvegy premierjét (később ugyanígy járt a Disney+-os WandaVision is, igaz itt nagyjából csak egy hónap csúszásról van szó, az első két rész ugyanis pár nap múlva, január 15-én kerül műsorra). Igen ám, a helyzet azonban azóta sem javult túlzottan sokat, így továbbra is kétséges, hogy tartható-e az ígért májusi mozis bemutató. A Marvelnél mindenesetre továbbra is bizakodnak, amit Kevin Feige, a stúdió mindenható urának legutóbbi nyilatkozata is alátámaszt.

A producer a Comic Booknak adott interjút, amiben kifejezte ugyan aggályait a fennálló állapottal kapcsolatosan, de reméli, hogy hamarosan újra mozgásba lendíthetik azokat a bizonyos fogaskerekeket, Fekete Özvegy pedig véletlenül sem kényszerül majd a Jared Leto-féle (Suicide Squad) Morbius sorsán osztozni – aminek éppen pár órája halasztották el újfent márciusi bemutatóját. Elmondása szerint a bizakodásnak ugyan nem sok értelme van manapság, de a remény hal meg utoljára, egyévnyi halasztás pedig már csak elég lesz a helyzet orvoslásához, mivel nagyon szeretne már a közönséggel együtt visszatérni a vetítőtermekbe. Ugyanakkor a marketingről is ejtett pár szót, mivel kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy bízik ”Hollywood történetének legnagyszerűbb marketingcsapatában”, akik nyilván újra becsalogathatják az embereket a nézőtérre. Erre szükség is van, hiszen – a Végjátékhoz és a Pókember: Idegenben-hez hasonlóan – a Fekete Özvegy és a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája között is csupán kis idő fog eltelni. Na meg ott van még az Örökkévalók és a harmadik Pókember is felvésve a 2021-es premierek közé.

Persze, az is könnyen elképzelhető, hogy a mozik mégsem tudnak kinyitni tavasszal, ebben az esetben pedig a produkciók könnyen a tavaly bemutatott Mulan sorsára juthatnak: azaz hogy a mozis bemutató mellett azonnal mennek a Disney+-ra digitálisan kikölcsönözhető formában – leszámítva a Pókembert, amit a Sony a legszélsőségesebb esetben sem hagyna egy streaming platformon bemutatni. Ez anyagi szempontból mindenképpen óriási érvágás lenne az egeres -és a képregényes cégnek egyaránt, de egy újabb halasztásnál még mindig jobb opció lehet(ne), elég a közelgő James Bond filmre gondolni, aminek folytonos késleltetése irdatlan pénzeket emészt fel.

A Fekete Özvegy hazai premierje jelen pillanatban május 6-ra van kitűzve, míg Shang-Chi élőszereplős debütálását július 8-án láthatnánk.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak