Kapcsolat

Gaming

A Marvel’s Wolverine kreatív rendezője szerint a játék azoknak készül, akiknek kell

És ez így is van rendjén.

blank

blank

Igazán jó lehet most gamer-nek lenni, hiszen kivétel nélkül minden platformra jobbnál-jobb játékok érkeznek. A múlt héten megrendezésre kerülő PlayStation Showcase is bővelkedett sokra hivatott IP-kben, (lásd Marvel’s Spider-Man 2. vagy a God of War: Ragnarok), de ide sorolhatjuk a szintén az Insomniac Games műhelyében készülő Marvel’s Wolverine-t is, amely Peter Parker 2018-as kalandjához hasonló szórakozást ígér, főszerepben természetesen az X-Men-filmekből ismert Rozsomákkal. Ám a játék kreatív rendezője, Brian Horton szerint a párhuzam itt véget is ér, és a játék azoknak készül, akiknek kell, vagyis a felnőtteknek.

A szakember Twittere kiírt posztja alá (melyben elújságolta, hogy ő fogja betölteni a Marvel’s Wolverine fentebb említett pozícióját) olyan “kívánságokat” kapott a lelkes játékosoktól, hogy a Rozsomák nevével fémjelzett program a 2017-ben bemutatott Logan-Farkas nyomvonalán haladjon, azaz olyan kíméletlen és brutális legyen, hogy az ESRB (az Egyesült Államok és Kanada területén a videojátékok korhatár-besorolását végző szervezet) M-es besorolással lássa el (ez a nálunk használatos 18+-os jelzésnek felel meg). Horton válaszában mindenkit megnyugtatott, mivel állítása szerint a Marvel’s Wolverine meg fog felelni a kívánalmaknak, azaz a felnőtt közönségnek készül sok erőszakkal és véres jelenettel megspékelve. A rendező emellett arról is beszélt, hogy a játék nem egy önmagában is futtatható DLC-nek készül, hanem egy teljes értékű program lesz, amit a három évvel ezelőtt megjelent Spider-Man-hez, nem pedig a Miles Moraleshez kell hasonlítani.

Kérdés viszont, hogy mit szólnak mindehhez azok, akik a filmeket részesítik előnyben, hiszen a 2000 óta íródó X-Men-franchise legtöbb darabja PG-13-as besorolású volt (azaz 13 év alatti gyermekek számára szülői felügyelet erősen ajánlott), kivéve Logan búcsúfilmjét, amely megkapta az R-et (vagyis 17 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett nézhetik). És elnézve a bevételeket abszolúte megérte, tehát Hortonnak és csapatának úgy tűnik, nincs félnivalója, hiszen programjukat a brutalitása ellenére is sokan venni fogják.

De hogy pontosan mikor, azt még sűrű homály fedi, csupán annyit lehet tudni, hogy a Marvel’s Wolverine PlayStation 5-re fog megjelenni, és könnyen lehet, hogy Hulk is tiszteletét teszi benne.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak