Kapcsolat

Gaming

A Microsoft nyitott lenne, hogy a Switch játékosok előtt is megnyissa a Game Pass kínálatát

Phil Spencer, a Microsoft Gaming ügyvezetője nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az Xbox Game Pass a jövőben Nintendo Switchen is elérhetővé válik.

blank

blank

Az Xbox Game Pass kétségtelenül a legkedvezőbb videójátékos előfizetői szolgáltatás, és nemcsak színes felhozatala révén, hanem (majdnem) platformfüggetlensége miatt is – bár az utóbbi csak félig igaz, mivel a szolgáltatás Xbox mellett kizárólag PC-n és Android alapú készülékeken érhető el jelenleg. Azt ugyan elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a kínálat valaha a Sony masináira is ellátogat, dacára annak, hogy ez képzi a Microsoft egyik húzóerejét, nem mellesleg a Gaming részleg és egyben az Xbox brand ügyvezetője, Phil Spencer is azt nyilatkozta pár hónapja, nem lát esélyt a szolgáltatás még több platformon való felbukkanására. Ami viszont csavar egyet a dolgokon, hogy ez az álláspont úgy fest, mostanra mégis megváltozott.

Nemrégiben a Game Reactor újfent rákérdezett az Xbox vezérnél, hogy elképzelhetőnek tartja-e a szolgáltatás tovább terjeszkedését, mire Spencer abszolút igen válasszal szolgált, hozzátéve, legfőbb céljuk továbbra is, hogy az opció a lehető legtöbb játékos előtt elérhetővé váljon. Többek közt a PC és az Android is ezen üzletpolitika okán jöhetett képbe, ugyanis az előbbiek nagyjából ugyanannyian vannak, mint az Xboxosok, androidos okostelefonból és táblagépekből pedig egymilliárdnál is több van forgalomban, ez a tábor pedig önmagában túltesz a PC-Xbox-PS-Switch felhasználók összességén. E pillanatban azon ügyeskednek, hogy az xcloudos megoldással iOS rendszerekre is leszállítsák a szolgáltatást, ha pedig sikerül véghezvinni törekvéseiket, körülnéznek, milyen további lehetőségek állnak rendelkezésükre. Spencer azzal zárta mondandóját, szerinte a Nintendo elképesztő munkát végez az iparban, és bár nem biztos, hogy a Switch felhasználók köre lenne számukra a legmegfelelőbb, de nyitottak a tárgyalásokra.

Hogy végül a Nintendo is mutatna-e hajlandóságot a dolog felé, azt most még nehéz volna megmondani, mindenesetre a Game Pass igen erős támasza lehetne a jelenleg még elég gyerekcipőben járó cloud alapú ambícióiknak.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak