Kapcsolat

Gaming

A Moon Studios feje beszólt a Cyberpunk 2077 és a No Man’s Sky fejlesztőinek

Azóta már bocsánatot is kért…

blank

blank

Az Ori and the Blind Forest játékokat jegyző Moon Studios alapítója és elnök-vezérigazgatója, Thomas Mahler keményen beszólt a Cyberpunk 2077 és a No Man’s Sky fejlesztőinek. A ResetEra fórumán teljes egészében elolvasható tirádájában keresetlen szavak egész cunamiját zúdította az iparág egyes képviselőire, akiket nevén sem volt rest nevezni.

A sort a Bullfrog, később Lionhead élén álló Peter Molyneux emlegetésével nyitja, aki hírhedten többet ígért, mint amennyit valóra váltottak a játékai. Molyneux “egy jó évtizedig nyomhatta ezt a szart” és csak “néhány ócska játék” kiadása után nem foglalkoztak tovább a hazugságaival. Majd rátér a No Man’s Sky esetére, név szerint emlegetve a Hello Games alapítóját, Sean Murray-t is. Vele kapcsolatban különösen nehezményezi, hogy a közösség jobbára megbocsájtotta az átverést. Sőt, idővel még díjakkal is jutalmazzák azért, mert évekkel később végre többé-kevésbé leszállította az a játékot, amit ígért. De nem állt meg itt a Moon Studios feje, és beszólt a Cyberpunk 2077-et jegyző CD Projekt Rednek is, akinek a PR-részlege szerinte sokat tanult a fent említett két úriembertől. “Éppen csak azt nem mondták, hogy a rákot is gyógyítja” – jegyzi meg epésen Mahler, bár ez esetben talán nem “csak” a fogyasztóvédelem vizsgálódna feléjük. A három eset közös vonásaként a hazugságot nevezi meg, melynek nemcsak a játékosok dőltek be, de még az újságírók is boldogan asszisztáltak.

Fejlesztőként fájó emlékként említi az esetet, amikor 2014-ben egy nevén nem nevezett publikáció a No Man’s Sky-t tette borítójára az Ori and The Blind Forest helyett, mert “az a nagyobb játék”. Ironikus módon ezt akkoriban még meg is értette és még azonosulni tudott a döntéssel, egészen a játék megjelenéséig. Mindezek után hozzáteszi, hogy “talán úgy tűnhet, hogy keserűségből született” a poszt, és “telibeszarja a többi fejlesztőt”, mindenkit biztosít afelől, hogy ez nem így van: a “hazugokat szarja telibe” kiegészítve azzal, hogy “talán abban egyetérthetünk, hogy ez a szar így nincs rendben”. És ugyan pár szart még be tudott volna sűríteni mondandójába, inkább hozzátette: “kibasztok a játékosokkal, kibasztok az újságírókkal, és kibasztok más fejlesztőkkel is”. – ez ám az indulatos kifakadás.

blank
Képünkön: Ori és Ku meglepetten szemléli a szarvihart

Nyomdafestéket (kijelzőt) nem tűrő mondanivalójában ugyan van igazság, miután több sajtóorgánum is lehozta online, írásban tett kirohanását, de miután aludt rá egyet, már másként látja a dolgokat. Twitteren meg is osztotta bocsánatkérését “túlzottan agresszív” stílusa miatt, külön elnézést kérve azoktól, akiket nevén nevezett. Nem tisztünk igazságot tenni, vagy pálcát törni bárki felett, de talán a történtek magukért beszélnek mind Mahler, mind a nagy botrányt kiváltó játékok és fejlesztők ügyében is.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak