Kapcsolat

Film

A Mulan a Disney+ kínálatába is bekerül a bemutató napján, de csak extra költség fejében lesz lehetőség megtekinteni

blank

blank

A Disney+ a Netflixhez és az HBO GO-hoz hasonló havidíjas streaming platform, ahol elvileg korlátlanul van lehetőség a katalógusban fellelhető filmek és sorozatok fogyasztására. Ez azonban hamarosan változni fog, ugyanis szeptember 4-én a Mulan is – a mozis bemutatóval párhuzamosan – bekerül a szolgáltatás felhozatalába, megtekinteni azonban csak extra költség fejében lehet majd.

Már a COVID-19 elterjedésekor lehetett sejteni, hogy a filmiparnak komoly problémákkal kell szembenéznie az idei évben: a korlátozások miatt sorra álltak le a forgatások, a filmszínházak bezárták kapuikat és jó előre beharangozott premierek maradtak el. A nagy stúdiók emiatt lépéskényszerbe kerültek, és eredetileg a moziba szánt produkcióknak különböző streaming platformokon, illetve digitális kölcsönzésre lehetőséget adó szolgáltatóknál kellett új otthonra lelniük. Nem történt ez másként a Disney idei rajzfilmes adaptációjával, a Mulannal sem, ami a tervek szerint március 26-án került volna bemutatásra. Végül a járványhelyzet szépen keresztbehúzta az egeres cég számításait, így a film bemutatásának dátuma először július 23-ra, majd végül augusztus 20-ra módosult. De aztán a Disney ezt az időpontot is lefújta az Amerikában szűnni nem akaró veszélyhelyzet miatt, új premierdátumot pedig nem is tűzött ki egészen mostanáig: a legfrissebb jelentés szerint a Mulan szeptember 4-én kerül mozikba, de ezzel párhuzamosan a vállalat saját streaming platformján, a Disney+-szon is debütál majd video on demand (VOD), azaz digitálisan kikölcsönözhető formában.

A film az Egyesült Államokban 30 dolláros (nagyjából 9000 forintos) árcédulával lesz kikölcsönözhető – ez a díj azonban országonként eltér –, és mindössze 24 óra all majd rendelkezésre a megtekintésére. A Disney ugyanakkor azt is bejelentette, hogy azoknak is lehetőségük lesz kikölcsönözni a Mulant, akik nem fizettek elő a Disney+-ra, de ez is csak azokra a régiókra vonatkozik, ahol a szolgáltatás él – Magyarországon jelenleg még nem elérhető a streaming platform.

Ha pedig mindez nem volna elég, Bob Chapek a Disney feje nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a november 5-én esedékes Fekete Özvegy is hasonló módon debütál majd – bár egyelőre nem tervezik a VOD-os bemutatót, ugyanis a legjobbakat remélik a pandémiával kapcsolatosan.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak