Kapcsolat

Sorozat

A Netflix a Vajákkal hangolódik a karácsonyra

A kaliforniai streamelős óriás egy karácsonyi hangulatú vajákos klippel jelezte, hogy felkészültek a karácsonyra.

blank

blank

A csaknem egy éve debütált, Andrzej Sapkowski könyvein alapuló netflixes Vaják hatalmasat robbant, és nemcsak a vérbeli rajongók, de a semleges nézők körében is. Nem meglepő hát, hogy – egyéb más szörnyvadászos projektek mellett – érkezik a sorozat második évada, melyről gyors egymásutánban rengeteg ilyen-olyan információt tudhattunk meg az elmúlt hetekben, hónapokban. Igen ám, a pandémia azonban ennek a produkciónak is alaposan keresztbe tett, így kérdésessé vált, hogy Geralt (Henry Cavill), Ciri (Freya Allan) és Yennefer (Anya Chalotra) jövőre térnek-e vissza egy újabb kaland erejére, ahogy azt a gyártó cég eredetileg tervezte.

Ez ugyanakkor még nem zárja ki, hogy a Netflix alkalomadtán ne kedveskedne a rajongóknak a már meglévő anyagok felhasználásával. Halloweenkor például egy közel egyperces szörny-montázzsal rukkoltak elő, amit nem mellesleg két vadiúj snittel is megbolondítottak, a szeretet ünnepe felé közeledve pedig újfent egy hasonló kedvcsinálót dobtak ki, amely – értelemszerűen – a karácsony szellemét hivatott megidézni számunkra.

A szolgáltató által közzétett rövid klip a sorozat első évadának emlékezetes pillanatait vonultatja fel a megszokottól naaaagyon eltérő kontextusba helyezve: az épületeket digitálisan hozzáadott karácsonyi fényben és díszekben pompázva láthatjuk, továbbá hóesés és manósapka is befigyel, aminek határozottan van egy sajátos bája, a vidám zene (a Sleigh Ride) alá vágott jelenetek pedig már csak a ráadást képzik.

A Vaják második évadának premierje a jelenlegi tervek szerint valamikor 2021-ben várható (de mint említettük, nem kizárt, hogy ez változni fog), a régi szereplők mellett olyan új arcokkal, mint Kristofer Hivju (Trónok harca), Yasen Atour (Ben-Hur), Agnes Born (Monster), Paul Bullion (Az ismeretlen Drakula) és Basil Eidenbenz (A kedvencTagadás).


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak