Kapcsolat

Filmek

A Netflix állítólag a Nintendo nyomására kukázta a The Legend of Zelda sorozatot

Kár érte, kiváló ügynök volt.

blank

blank

Már nem egyszer szóba jött, hogy a Netflix az animék és a fantasy sorozatok mellett a videojáték-adaptációkkal igyekszik kihasítani magának egy szeletet a streaming-szolgáltatók piacán. Ez a történet azonban nem “tegnapig”, egész pontosan a francia Ubisofttal megköttetett megállapodásig nyúlik vissza, hanem jóval előbbre – már amennyiben hiszünk a pletykáknak, amelyek még 2015-ben ütötték fel fejüket. Ezek kivétel nélkül egy esetleges Nintendo adaptációról szóltak, nevezetesen a The Legend of Zeldáról, ami sorozat formájában öltött volna mozgóképes alakot. Aztán amilyen lendülettel felröppentek a mendemondák, ugyanazzal ülepedtek le, a projekt körül beállt csend pedig azóta is rajta honol.

Az évek elszaladtak, mostanra pedig elég nyilvánvalóvá vált, hogy a The Legend of Zelda sorozatot már sosem fog elkészülni a Netflixnek. A témával kapcsolatos legfrissebb hírek is az azóta megboldogult CollegeHumor csatorna és weboldal egyik tagjától, Adam Conovertől származnak, aki nemrégiben TheSerfTimes podcastjében vendégeskedett. A beszélgetés alkalmából persze nem maradhattak el a projekttel kapcsolatos kérdések sem, aminek keretében Conover megerősítette, hogy dolgoztak egy stop-motion technikával készülő StarFox skiccen, ez ügyben ráadásul még Shigeru Miyamoto, a Nintendo neves dizájnere is megfordult náluk. A dolog viszont akkor esett kútba, mikor: “Valaki a Netflixnél kiszivárogtatta a Legend of Zelda-dolgot, pedig nem lett volna szabad beszélniük róla” – idézte egykori főnöke szavait, majd hozzátette: “A Nintendo erre beijedt, és mindent beszüntetett, a teljes adaptációs tervezetét [ide értve a StarFox-ot is]”.

blank

A The Wall Street Journal 2015-ben egyébként úgy írta le a The Legend of Zelda sorozatot, mint “Trónok harca családos közönségnek”. Erre a Nintendo akkori elnök-vezérigazgatója Satoru Iwata csupán annyit mondott, hogy a “cikk nem helyes információkon alapszik”. Ezzel sem megerősítést, sem cáfolatot nem adott, de az idő és az új hírek sajnos magukért beszélnek, mostanra egyedül a remény maradt, hogy a Nintendo egyszer talán meggondolja magát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak