Kapcsolat

Film

A Netflix zöld utat adott az Enola Holmes folytatásának

Azért annyira nem lepődtünk meg.

blank

blank

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Netflix igencsak megnyomta a 2020-as esztendő őszét, hiszen olyan produkciók debütáltak ekkor a kínálatában, mint az Anya Taylor-Joy (A boszorkány) főszereplésével készült A vezércsel, vagy az ókori görög mitológiát sajátságos módon értelmező anime, a Zeusz vére. Na és az Enola Holmes is ilyentájt futott be, melynek fedélzetén két “házon belüli sztár”, Millie Bobby Brown (Stranger Things) és Henry Cavill (Vaják) is ott volt. Utóbbi a mindenki által ismert legendás mesterdetektívet, Sherlock Holmest játszotta, míg Bobby Brown a nála jóval fiatalabb húgát, Enolát keltette életre. A Nancy Springer könyvei alapján készült alkotás azonnal felkerült a Netflix legnézettebb filmjeinek 10-es listájára, köszönhetően annak, hogy az első 28 napban mintegy 76 millióan választották maguknak kikapcsolódásul. Ennek fényében a Holmes leány kalandjainak folytatását mindenki kész tényként kezelte, a streamelős óriás pedig a napokban hivatalosan is bejelentette Enola visszatérését.

Az egyelőre(?) alcím nélküli Enola Holmes 2-ben természetesen Brown és Cavill is megismétli az első részben játszott szerepét, előbbi a Deadline-nak úgy nyilatkozott, hogy szerelembe esett a karakterrel, aki szerinte erős, nem ismer félelmet, emellett nagyon intelligens, és már alig várja, hogy a rajongók láthassák, hogyan folytatódik az útja. A Netflix tájékoztatása szerint a kamera másik oldalán sem történnek változások, a rendezői székben újra az első film direktora, Harry Bradbeer (Megszállottak viadala) foglal helyet, míg a forgatókönyvet szintén egy régi ismerős, Jack Thorne (Léghajósok) írja. Egyvalakivel viszont nem biztos, hogy újra fogunk találkozni, az Enola és Sherlock bátyját, Mycroftot alakító Sam Claflinről (Birmingham bandája) a kaliforniaiak közleményükben nem tettek említést. Ahogyan a cselekményről sem, de mivel még öt könyv áll az alkotók rendelkezésére, köztük egy olyan, amelyben Enola a virágok nyelvét használva menti meg Watson doktort, így nem kevés puskapor áll a készítők rendelkezésére.

Hogy mindezt mikor élhetjük át, jó kérdés, ám a projekthez közeli bennfentes információk szerint a munkálatok idén év végén kezdődnek meg, ami azt jelenti, hogy legkorábban 2022-ben számíthatunk a végleges produktum érkezésére. Akárhogy is lesz, mindenképpen jó hír, hogy a Netflix nem fordít végleg hátat a “Holmes-franchise”-nak, miután mindössze egy évad után elkaszálta A Baker Street-i vagányokat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak