Kapcsolat

Sorozat

A Netflix egy évad után elkaszálta az idei év egyik legnézettebb szériáját

Ez sem tartott túl sokáig.

blank

blank

A legtöbben talán azt gondolják, manapság sokkal inkább kifizetődőbb sorozatban játszani, ha valaki mozgóképpel igyekszik seftelni. Pedig ez korántsem ilyen egyszerű, valójában egy kisképernyőre szánt produkció sem érezheti magát biztonságban, ezt pedig a Netflix már több ízben is bizonyította a közelmúltban azzal, hogy több sikerkovácsnak ígérkező produktumnak (mint pl. az Ez így nem OK, vagy a A Sötét Kristály-Az ellenállás kora) is ajtót mutatott. A kissé furcsa szokás miértjeit már firtattuk egy korábbi cikkünkben, ami alapján most folytatódott is a sorminta, a kaliforniaiak ugyanis mindössze egyetlen évad után egy újabb sikersorozatot kaszáltak el, méghozzá a The Irregulars, avagy magyarul A Baker Street-i vagányok képében.

A sorozat nyolc részből álló első évada még március végén (egészen pontosan 26-án) került fel a Netflix kínálatába, és nagyjából úgy foglalhatnánk össze, mintha Sherlock Holmes találkozott volna a Stranger Things-szel. A világhíres nyomozó neve nem véletlenül került ide, hiszen a Baker Street-i vagányok az Enola Holmes után a kaliforniai vállalat második olyan projektje, amelyhez köze van a Sir Arthur Conan Doyle által megteremtett, kiváló észjárással megáldott detektívnek, ám a főszereplő ez esetben sem ő, hanem egy csapat utcagyerek, akik Holmes társa és jóbarátja, Dr. Watson istápolása mellett erednek olyan rejtélyes és misztikus ügyek nyomába a viktoriánus Londonban, melybe a rendőrségnek beletört a bicskája (a babérokat a végén azért természetesen Holmes aratja le). Az első felvonásról összességében azt lehet mondani, hogy sikeres volt, hiszen bekerült a Netflix top10-es listájába (rögtön a második helyre), és a Nielsen közönségadatai szerint A Baker Street-i vagányok áprilisban igen szép számot produkált a maga 270 millió percével.

A streamelős óriás mégis elkaszálta a produkciót, pedig a történetben bőven maradtak megválaszolatlan kérdések, amik így már sajnos azok is maradnak. Hovatovább, a What’s On Netflix szerint a show már azelőtt megkapta a zöld jelzést egy második évadra, mielőtt az elsőt egyáltalán bemutatták volna. Akkor vajon mi állhat a döntés hátterében? Nos, erről a Netflix ez idáig semmi hivatalosat nem közölt, szóval egyelőre csak találgatni tudunk. Az tény, hogy nem mindenkinek nyerte el a tetszését a széria, hiszen a különböző webes értékelőfelületeken bőven találunk negatív visszajelzéseket, amik között szerepel Holmes és Watson nem megfelelő ábrázolása, és az, hogy A Baker Street-i vagányok a fináléra kissé leült az izgalmas rajt után. De foghatjuk a dolgot a koronavírus-járványra is, miáltal ennek a produkciónak is szünetelnie kellett tavaly márciustól egészen augusztusig, ami könnyen lehet, hogy olyan drasztikus változásokat eredményezett a stáb és a szereplők életében, hogy nem tudták folytatni a közös munkát.

Bármi legyen is az igazság, a magunk részéről még legalább egy szezont megnéztünk volna A Baker Street-i vagányokból, de úgy tűnik, erre már nem lesz lehetőségünk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak