Kapcsolat

Sorozat

A Netflix egy harmadik Vaják spin-off sorozatot is fontolóra vett

blank

blank

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az elmúlt néhány évtizedben Andrzej Sapkowski életműve, a Vaják az egyetlen olyan európai fantasy, ami képes volt hatni az angolszász popkultúrára. Igaz, ehhez hosszú futamidőre volt szükség, ugyanis a történet körüli kultusz először csak Lengyelországban alakult ki: többek közt több papíralapú folytatás érkezett Sapkowskitól, később pedig film és sorozatadaptáció is készült (nem a netflixes Vaják), utóbbi kettő a kevesebbnél is kevesebb sikerrel. Végül a szintén lengyel videójáték-fejlesztő cég, a CD Projekt Red kellett hozzá, hogy az író fantáziáját az egész világ megismerhesse az általuk fejlesztett The Witchernek köszönhetően – ami nem mellesleg a mai napig a játékgyártás csúcsteljesítményeként említhető. Természetesen több szem többet is lát, így az amerikai filmgyárosok is szemet vethettek a történetre, egy bő évtizeddel később pedig érkezett is az adaptáció a tengerentúlról, méghozzá kisképernyős formában.

Decemberben lesz egy éve, hogy Sapkowski világának említhető mozgóképes alakot (is) sikerült öltenie a Netflix-féle Vaják képében, ami eközben olyannyira az aranytojó tyúkja lett a gyártó cégnek, hogy a 2. és 3. évad mellett két spin-offot már biztosan kapunk az elkövetkezendő egy-két évben: ezek a – valószínűleg – Jason Momoa főszereplésével érkező előzményszériát, a Blood Origin, valamint a Vesemir fiatalkorát bemutató, animációs The Witcher: Nightmare of The Wolf lesznek. Ha pedig valaki azt feltételezné, hogy a Netflix megelégszik ennyivel, az nagyobbat sem tévedhetne, ugyanis a legújabb információk szerint egy harmadik, az anyaszériától független produkciót is fontolóra vettek, ami a vajákok helyett a varázslónőkre fókuszálna.

Kapcsolódó: Travis Fimmel, Ragnar Lothbrok megformálója lehet Daemon Targaryen az érkező Trónok harca előzményszériában

Az információ hivatalosan nem a Netflixtől származik, hanem DanielRPK-től, aki korábban a Blood Origin – és sok más film és sorozat – érkezését szellőztette meg Twitteren a hivatalos bejelentés előtt. Ugyanakkor a bennfentes forrásokkal seftelő Daniel sem tévedhetetlen, ezért nem árt fenntartásokkal kezelni a dolgot.

Mindenesetre jól látszik, hogy a kaliforniai vállalat tényleg a tévés fantasy gyűjtőplatformjává szeretne avanzsálni, ugyanis nemcsak a szörnyvadászok világa épülhet tovább, de másik három legendás műfajbéli univerzum is megelevenedhet a kínálatukban, ráadásul belátható időn belül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak