Kapcsolat

Sorozat

A Netflix hatalmas lehetőséget lát az animékben

A Netflix még tovább terjeszti anime-birodalmát.

blank

blank

Az anime igencsak közkedvelt műfajnak számít, és nemcsak Japánban, de a világ számos pontján – köztük Európában és az Egyesült Államokban is. Ezzel persze a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós vállalat is tisztában van. Éppen ezért is határoztak úgy pár éve, ők is beszállnak az anime bizniszbe. Sőt nemcsak beszálltak, de már szüretelhetik is a saját gyártású produkcióik gyümölcsét, ugyanis a műfaj minden eddiginél nagyobb nézettséget produkált a streaming óriás számára. A legújabb statisztikák szerint globálisan 100 milliónál is több háztartásban néztek meg legalább egy ilyennemű rajzfilmet 2019. októbere és 2020. szeptembere között, ami az előző évi adatokhoz képest több mint 50%-os növekedést jelent.

Tekintettel arra, hogy az idei év során egyes animék csaknem száz országban értek el top10-es helyezést, a Netflix további hasonló tartalmak gyártására adta a fejét – például a műfaj képviselőjeként jön a Vesemir fiatalkorát feldolgozó Vaják spin-offja, amihez nem mellesleg a Dragon Ball Z-ből és a Sailor Moonból merítettek ötleteket, valamint az első élőszereplős Assassin’s Creed sorozat mellett egy orgyilkosos animét is bejelentettek a minap. Ezt a szándékot ugyanakkor nemcsak az alapjáraton nem anime IP-k “elanimesítése” támasztja alá, hanem a legújabb megállapodások is, amelyeket a cég a japán Anima & Company, a Science SARU és a MAPPA, illetve a dél-koreai Studio Mira stúdiókkal kötött meg. Ezen konvenciók szerint további öt friss projektet jelentettek be a már fejlesztés alatt álló tizenegy mellé.

Az új hullám képviselője lesz: a Rilakkuma’s Theme Park Adventure, ami stop-motion technológiával készül Kobayasi Masahito rendezésében; a népszerű Thermae Romae Novae manga feldolgozása Yamazaki Maritól; a Miura Tsuina és Takahiro Oba túlélőtörténetét elmesélő High-Rise Invasion; a négyrészes miniszéria formájában érkező Thus Spoke Kishibe Rohan, valamint a Kousuke Oono díjnyertes mangájából merítő The Way of the Houshusbands. Ezek mellett természetesen érdemes egy pillantást vetni a már meglévőkre is, hiszen igencsak nívós címek vannak a felhozatalban.

A Netflix egyébként közel három éve fogott saját animek gyártásába, osztozva a gyártási költségeken a nagy profilú Production I.G-vel. Céljuk egyértelműen az volt, hogy az animerajongók (is) otthonra találjanak repertoárjukban, ezt a törekvését pedig most még tovább erősítették a fentebb említett együttműködésekkel, aminek a következménye még több „Netflix Originals” címkéjű produktum lesz.

Összességében tehát elmondható, hogy a műfaj elég gyorsan a streaming piac egyik meghatározó elemévé vált, és csak idő kérdése, hogy a riválisok (Hulu, Disney+, Amazon Prime) is nyitni kezdjenek a japán eredetű műfaj fejé.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak