Kapcsolat

Film

A Netflix tényleg jobban járna, ha sorozatként adaptálná Keanu Reeves BRZRKR című képregényét?

Sokak szerint nem a formátum a lényeg, de azért több ízben is beigazolódott már, hogy valamennyit mégiscsak számít.

blank

blank

Kétségtelenül a képregények – pontosabban az azokból készült filmek – aranykorát éljük, ami sok ”kívülállót” is arra inspirál, hogy ők is előrukkoljanak valami saját kis történettel. Így tett a manapság másodvirágzását élő Keanu Reeves (Mátrix, John Wick) is, aki nemcsak írója, de főszereplője is a BRZRKR című kockásnak, amely egy Berzerker névre hallgató harcos sztorija, aki kétségbeesetten keresi a választ létezésére, és arra, hogyan vethetne véget neki… Noha a Boom! Studios alatt készülő műnek eddig csak az első száma jelent meg – amit mi is elolvastunk, és nem csalódtunk – ez nem gátolta meg a Netflixet abban, hogy máris lecsapjon a megfilmesítési jogokra. Sőt, a stúdió mindjárt két produkciót is bejelentett a történet alapján: egy élőszereplős filmet, valamint egy animét, ami egyfajta előzménytörténetként fog funkcionálni. Természetesen mindkét projektnek Reeves lesz a főszereplője, ami kis híján majdhogynem garancia a sikerre, ám bizonyos szemszögből nézve a Netflix talán jobban járna, ha egy egész estés film helyett sorozatként adaptálná a BRZRKR-t.

A legerősebb indok, ami emellett szól, az maga a cselekmény. Mint már említettük, a Reeves által megformált Bezrezrker már 80 000 éve jár-kel a világban, ez idő alatt pedig sok mindent látott és tapasztalt. Ezt a rengeteg eseményt pedig képtelenség belepasszírozni egy kétórás filmbe, nem is beszélve a folyamatos ugrálásokról a múlt és a jelen között. Ugyanez volt a probléma egyébként a streamelős óriás tavaly bemutatott, hasonló tematikájú filmje, A halhatatlan gárda esetében is, hiába volt ott a fedélzeten egy másik állócsillag Charlize Theron (Mad Max: A harag útja) személyében. Persze az anime spin-off sok terhet levehet(ne) az élőszereplős alkotás válláról, de miáltal tudvalévő, hogy az a mű univerzumát hivatott alaposabban is megismertetni, így inkább egyfajta kiegészítésként kell rá tekinteni.

blank

A másik ok pedig, hogy szériaként a műsor heti megjelenést kaphatna (bár a Netflixre nem ez a jellemző), ami időt adhatna a nézőknek, hogy megemésszék az előző héten látottakat, megbeszéljék egymás között, és gyártsák az izgalmasabbnál izgalmasabb teóriákat a folytatást illetően (mint történt az a WandaWision vagy a The Mandalorian esetében). Harmadrészt pedig így Berzerkert is jobban megismerhetnék, kiderülne egy s más a családjáról, de talán még az is, hogyan került az Egyesült Államok különleges alakulatához, ahol mások számára öngyilkos küldetéseket hajt végre. Mindezzel persze nem azt akartuk mondani, hogy a film mindenképpen kudarc lenne, csupán azt, hogy az alapkoncepciójában túlzottan sok puskapor rejlik ahhoz, hogy ~két óra keretében jól mutassák be azokat.

A két projekt még nagyon gyermekcipőben jár, így a stábtagokról, illetve a premierdátumról semmi érdemit nem tudni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak