Kapcsolat

Sorozat

A Netflix videóban mutatja be tüzetesebben a Vaják rémségeit

A szörnynek a szörnyek között a helye.

blank

blank

Ugyan sokan legszívesebben túllendülnénk már az egész 2020-as (mizérián) éven, egy karácsony, no meg egy szilveszter azért még előttünk áll. Abban talán sokan egyetértünk, hogy az előbbi az év koronaékszere ünnepek terén, az utóbbit pedig bulizás helyett most kénytelenek leszünk Sabrinával eltölteni. A Netflix ugyanakkor nemcsak egy utolsó sorozattal igyekszik programot csinálni nekünk újévre, hanem egy útjára indított, Witchmas névre keresztelt eseménnyel is, aminek keretében a Vaják széria, illetve az alapjául szolgáló, Andrzej Sapkowski-féle könyvsorozat rajongóinak szeretnének kicsit a kedvükre tenni, efféleképpen betöltve a szörnyvadászos univerzum hagyta ürességet. A vállalat az elnevezés szerint Bestiáriumra keresztelt videósorozatában Ríviai Geralt első évados rémségeit és valós eredetüket próbálja közelebbről is megismertetni a nagyérdeművel.

A videókban olyan teremtényeket láthatunk, mint a kikimóra, a baziliszkusz, a ghúl és a striga, de felbukkan a Polevik is, amelyet az alkotók kivágtak az első évadból. De a sornak itt még közel sincs vége, hiszen a lengyel író számos más lényt is előcsempészett fantáziájából és a különböző népek mitológiájából, de a sorozat készítői is megalkottak pár érdekes bestiát. Belőlük valószínűleg többet is láthatunk majd a második felvonásban, mely a pletykák szerint adoptálhatja a leshent, egy igen erős, szarvaskoponya fejekkel és faszerű végtagokkal rendelkező erdőszellemet, mellyel eddig csak a CD Projekt RED által kiadott videójátékokban találkozhattunk.

Érdemes tehát leülni a számítógép/tévéképernyő elé és megnézni a videót (az utóbbit a készítők egyébként magyar felirattal is ellátták). Főleg azért is, mert egyébként telis-tele van izgalmas és érdekes információkkal, amik igazi csemegék lesznek azok számára, akik imádják Geralt történetét vagy csak úgy általában a mitikus lényeket.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak