Kapcsolat

Tech

A Nintendo Switch revíziója komoly hardveres frissítést hozhat

Méretes, ha tényleges!

blank

blank

A Nintendo Switch hardveres revíziója kapcsán több mendemonda is született az utóbbi időben nintendós berkekben, de ha hihetünk a pletykáknak, most valamivel konkrétabb információk is a felszínre buktak, melyeket a ResetERA fórumain adatbányászásról és konzolfeltörésről jól ismert SciresM tett közzé az Aula kódnéven futó fejlesztésről. Ebben többek közt azt szellőzteti meg, hogy az új SoC (System on a Chip) a Mariko gyártmánya lesz, és a korábbi híresztelésekkel ellentétben nemcsak dokkolva, de kézben tartva is működni fog.

blank

Ami újdonság még, az a jobb OLED kijelző, ami akár 4K felbontású is lehet (de erre azért még ne vegyetek mérget). A spekuláció oka, hogy az Aula a firmware szerint egy magát “4K UHD multimedia SoC”-ként reklámozó Realtek chipet is támogat, de pusztán a támogatás ténye nem garancia semmire.

További előnye a Mariko SoC-jének, hogy jelentősen jobb hőmérsékleti paraméterekkel és energiafogyasztással bír. Ennek oka a valószínűleg kisebb csíkszélességen készülő számítási egység, ami a gyártsátechnológiának köszönhetően magasabb órajelen és “hűvösebben” képes működni. Magyarán a legjobb párhuzam, amit felállíthatunk, az a PlayStation 4 és PlayStation 4 Pro viszonylata, már ami a játékokat illeti.

Mindez persze csak pletyka, amit kéretik ennek megfelelően kezelni mindaddig, amíg a Nintendo hivatalosan meg nem erősíti vagy cáfolja azt. Reméljük, hogy nem csak a levegőbe beszélünk, mikor azt mondjuk, hogy a Nintendo Switch revíziója a jelek szerint már a kanyarban van. A kérdés innentől pedig már csak az, hogy milyen hosszú a célegyenes?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak