Kapcsolat

Képregény

Előzetest kapott a Marvel-féle Alien képregénysorozat, de van itt más is…

Alig várjuk, hogy a jedik, a szuperhősök, az alien és predator együtt csapjanak össze egy multiverzumbeli Dathomiron. Ja, nem.

blank

blank

A Disney megannyi jelmezes szuperhős és szupergonosz mellett 2019-ben megkaparintotta a savas vérű xenomorph, avagy az alien, valamint nagy ellenlábasa, a predator jogait is a 21st Century Fox felvásárlásával. Szerencsére Mickey egérék azonban túl sokat nem ültek a babérjaikon: többek közt zöld utat adtak Noah Hawley (Légió) régóta érlelődő Alien tévésorozatának, készül közben az ötödik Predator film [amelynek nemrégiben szinopszisa is közszemlére került], na meg ha már a Lucasfilm mellett a Marvel is a fennhatóságuk alá tartozik, a képregényes csapatnak is adtak tennivalót, aminek gyümölcseként egy újabb kilencedik művészeti ágból való történet érkezik Alien címmel, első darabja pedig március 24-én kerül az üzletek polcaira.

A Phillip Kennedy Johnson által írt és Salvador Larroca által rajzolt történetben a Weyland-Yutani egyik zsoldosát, név szerint Gabriel Cruz-t követhetjük majd nyomon, aki egy minden eddiginél veszélyesebb teremtménnyel akad össze.

A Marveltől kissé szokatlan húzás, hogy külsős franchiseokat licenszeljenek, pedig a folyamat már egy ideje zajlik: így születhetett meg a Warhammer 40.000: Marneus Calgar minisorozat is (melyet várhatóan több is követ majd), mely a Games Workshop ikonikus univerzumát hozza el rajzolt formába. A Fox felvásárlásával pedig lehetőségek egész univerzuma nyílik meg a számukra, a Predator talán a legegyértelműbb választás, melyet már el is hintett a Marvel, csak éppen nem olyan formában, ahogy azt először gondolnánk. És igen, itt ugrik a majom a vízbe: a Marvel ugyanis hivatalosan is bemutatott néhány olyan borítót, amelyeken a yakutja mellett a Marvel univerzumának legnagyobb hősei is szerepelnek, ezeknek történetében pedig a ragadozó – értelemszerűen – a hősökkel szemben lesz kénytelen megmutatni sportvadász képességeit.

blank

Hogy végül mi sül majd ki a két nagyon más temperamentumú világ összetalálkozásából, azt egyelőre elképzelni sem merjük, de hát… maradjunk annyiban, hogy reméljük a legjobbakat.

Hazai megjelenésről egyelőre egyik széria kapcsán sincsenek információk, de ha szerencsénk lesz és valaki mindenképpen szeretné beszerezni a füzeteket, az ha csak digitális formában is, de jó eséllyel megtehetni majd az iOS és Android alapú rendszerekre egyaránt elérhető Comixology alkalmazáson keresztül – bár erre azért most még nem mernénk nagy tétben fogadni, de a Marvelt ismerve ott is elérhető lesz, csak idő kérdése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak