Kapcsolat

Tech

A PlayStation 5 ezúttal Japánban győzte le a PS4-et

A PS3-at azonban nem tudta letaszítani a trónról.

blank

blank

Tavaly novemberben ismét eljött a konzolok generációváltásának pillanata, az új masinák pedig azóta szinte számolatlanul döntögetik az eladási csúcsokat. Július végén derült ki, hogy a Microsoft által piacra dobott Xbox Series X/S-ből jóval több fogyott az adott időszakban, mint az elődökből, a Sony pedig márciusban jelentette be, hogy a PlayStation 5 lett a leggyorsabban eladott konzol az Egyesült Államok történetében. Ezek a statisztikák kétségkívül lenyűgözőek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy mindkét masina súlyos készlethiánnyal küzd gyakorlatilag a megjelenésük óta. Ám ez nem akadályozta meg a PlayStation 5-öt abban, hogy ezúttal Japánban győzze le a régi kedvenc PS4-et.

A Famitsu számolt be róla, hogy a PlayStation 5 eladásai átlépték az egymillió dolláros álomhatárt a távol-keleti országban, ami azért meglepő kicsit, mert a régióban általában a Nintendo sokkal népszerűbb a Sonynál. Ám úgy tűnik, a tendencia megfordulni látszik, legalábbis erre enged következtetni az az adat, hogy a masina 43 hét (vagyis majdnem tíz hónap) alatt érte el a mérföldkövet (igaz, ehhez nyilván az is hozzájárult, hogy a japán játékosok korábban hozzájuthattak a PlayStation 5-höz). És hogy miért szomorkodhat a PS4? Nos, egyszerűen azért, mert neki majdnem egy évre volt szüksége a milliós szám eléréséhez, de sovány vigasz lehet számára, hogy a PlayStation 3 még a „nagytesónál” is jobban teljesített, mindössze kilenc hónap leforgása alatt begyűjtötte azt a bizonyos darabszámot.

Van tehát még hova fejlődnie a PlayStation 5-nek, de véleményünk szerint már ezek a számok is elég dicséretesek. Talán majd, ha Japánban is piacra kerül a hardver legújabb verziója, lesz rá esély, hogy további rekordokat adjon át a múltnak.

A PlayStation 5 november 12-én jelent meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak