Kapcsolat

Gaming

A PlayStation 5 képességeit is kihasználja majd a Diablo 2 Resurrected

Öreg kutya is tanulhat új trükköket.

blank

blank

A Diablo 2 sokak szerint minden idők legjobb hack’n’slash akció-szerepjátéka, nem csoda, hogy a rajongótábor már régóta nyaggatja a Blizzardot egy felújított változat okán. Az évekig tartó protezsálásnak végül csak meglett az eredménye, és egy mobilos spin-off, valamint egy “majd ha elkészül” negyedik rész mellett érkezik a Diablo 2 Resurrected is. A Diablo 2 Resurrected PC mellett a jelen és elmúlt generációs konzolok mindegyikére is megjelenik majd, az ígéretek szerint ráadásul a PlayStation 5 képességeit is ki fogja használni.

Robert Gallerani és Maxine Virtue egy médiabeszélgetés során részletezte a stúdió tervet a Diablo 2 Resurrected kapcsán, ekkor került szóba a DualSense kontroller kihasználására vonatkozó terv is. “Még mindig dolgozunk azon, hogy miként használjuk ki a DualSense képességeit, de a haptikus visszajelzés egy nagyon izgalmas dolog, mindenképpen előnyt szeretnénk kovácsolni belőle” – mondta el Gallerani.

blank

Ugyanakkor a kontroller használata egyéb kérdéseket is felvet, melyek megválaszolásával együtt megerősítették, hogy kurzort is kapnak a kontrollerek. “Az eredeti játékban a varázslónő teleportálása úgy működik, hogy ahova kattintasz, ott jelenik meg. Ha egy kontrollert használsz, nincs kurzor, úgyhogy beállítottunk egy alapértelmezett távolságot a teleport számára – néhány további mozdulat mellett. Például a nekromanta vérgólemje mindig ott jelenik meg, ahol akarod, míg más esetekben lehetővé tesszük, hogy egy gomb nyomvatartásával megjelenjen egy kurzor”.

A Diablo 2 Resurrected egészen 4K felbontásig felskálázott, új modellekkel, átvezetőkkel, hangokkal és effektekkel alaposan átdolgozott felújított változata lesz a 2000-ben megjelent Blizzard klasszikusnak. A megjelenéssel kapcsolatban pontos dátumunk még nincsen, de a Diablo 2 Resurrected PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One és Xbox X/S platformokra egyaránt megjelenik majd még a 2021-es év során. Sút, már az előrendelős lehetősége is megnyílt a Battle.net digitális boltjában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak