Kapcsolat

Gaming

A PlayStation 5 kontrollerének funkcióiról faggatja felhasználóit a Microsoft

Jótól lopni nem szégyen…

blank

blank

Az Xbox Series X és S konzolok tulajdonosainak egy része a napokban digitális kérdőívet kapott postaládájába, melyen egyebek mellett afelől érdeklődik a Microsoft, hogy mennyire elégedettek a vásárlással. A kérdések közt az általános elégedettség-felmérés mellett azonban akad pár érdekesebb kérdés is, melyek a konkurencia találmánya, egész pontosan a PlayStation 5 DualSense kontrollerének funkciói felől érdeklődnek.

Kertelés nélkül kérdeznek rá a felhasználóknál, hogy tisztában vannak-e a szóban forgó vezérlő funkcióival, és szeretnék-e azok közül valamelyiket az Xbox kontrollerén látni. A kérdés nyilván nem véletlen, hiszen számos kritika érte már a Series X/S kontrollerét a kelleténél kevesebb innováció révén. És nem is ez lenne az első eset, hogy a Microsoft “kölcsönvesz” ötleteket a konkurenciától; így került a jack csatlakozó és az azonnali megosztást lehetővé tevő gomb is az eszközre.

blank

Persze a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az ötlethalászat oda-vissza működik, és az első haptikus kontrollereket konzolon a Nintendo Joy-Conjainak köszönhetjük. De a PlayStation 5 kontrollerének is adott ötletet az Xbox: a konkáv kobakú analógkarok a Microsoft sajátjai voltak a DualShock4 előtt. Most már csak az a kérdés, hogy a Microsoft felhasználói bázisa milyen válaszokat küld, és könnyen lehet, hogy még a generáció közepén esélyes hardverfrissítés előtt finomítanak majd az irányítókon. Most már csak egy tiszta arany Xbox kéne…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak