Kapcsolat

Gaming

A PlayStation Collection mégis játszható lesz PS4-en, de ennek van egy “árnyoldala” is

Üröm az örömben.

blank

blank

A Sony szeptember 16-án tartotta meg a PlayStation 5 második nagy leleplező show-műsorát. Ennek keretében olyan játékbejelentésekkel igyekeztek fokozni a masina körül kialakult várakozást, mint a God of War 2 vagy a Final Fantasy XVI megszellőztetése, ráadásul minderre még egy, a kizárólag a next-gen gépekre érkező PS Plus Collection leleplezésével is rálicitáltak. Ez lényegében annyit tesz, hogy PS Plus előfizetésünkért cserébe megkapjuk a leköszönő generáció legjobbjait. Első körben tizennyolc címről tudtuk meg, hogy helyet kaptak a gyűjteménybe, de ez a felhozatal nemrégiben máris két további multiplatform játékkal bővült.

Nos, miután az újgenerációs PlayStation a tegnapi napon több régióban is piacra került, a GameSpot volt oly szemfüles, hogy kiszúrta, a Collection valójában nemcsak PS5-ön érhető el, hanem PS4-en is, de ennek van egy feltétele: rendelkeznünk kell egy PS5-tel.

Egyébként nem ez az egyetlen olyan húzás a Sony részéről, amellyel régi gépünk támogatottságát igyekeznek megtartani. Nemrégiben felfrissítették például a Remota Play funkciót is, amivel immár nyugodtan átvetíthetjük (értsd: streamelhetjük) PS5-ös játékainkat a szintén háztatásunkban lévő PS4-ünkre.

Ha valaki pedig nem tervez egy darabig még új konzolra váltani, annak sincs csüggedni valója, hiszen a Microsofthoz hasonlóan a Sony sem szeretné egyelőre elengedni a PS4 kezét. Eddig három következő generációs játékról (Spider-Man: Miles Morales, Sackboy és Horizon Forbidden West) tudható, hogy biztosan megérkeznek – azaz valamelyik már meg is érkezett – a platformra, de Hideaki Nishino, a Sony Interactive Entertainment alelnöke elmondta, hogy a japán cég legalább három évig szeretné még életben tartani a búcsúzó generációt. Nishino szerint ugyanis több mint 100 millió ember rendelkezik PS4-gyel világszerte, egy ilyen mértékű játékosbázist pedig vétek lenne egyből faképnél hagyni. Ebből fakadóan pedig a régi és újgenerációs tábor egymással párhuzamosan fog létezni, a Sony pedig ennek megfelelően tervezi a játékmegjelenéseket. Arra természetesen számítani kell, hogy a friss címek elsősorban az új hardverre lesznek optimalizálva, de ahol ez lehetséges, a gyengébb teljesítményhez igazított átiratok is érkezni fognak. Ami viszont rossz hír, hogy a tokióiak a felkelő nap országában már januártól beszüntetik a PS4 szervizelését, ezt a példát pedig előbb-utóbb a világ többi részén is követni fogják.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak