Kapcsolat

Tech

A PS4-es mentések nem lesznek kompatibilisek a PS5-re felfrissített játékokkal

blank

blank

Sajnos vagy szerencsére ezúttal is a Sony újgenerációs masináit ölelték szorosan keblükre a játékosok. Olyannyira, hogy még csak nagy jövendőmondónak sem kell lenni ahhoz, hogy megjósoljuk, a novemberi rajt megint a PlayStation malmára hajtja majd a vizet – már ami az eladásokat illeti. Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy a generációváltás valóban a tokióiak erőssége lenne, sőt a jelenlegi helyzetben konkrét előnye a Microsoftnak van, méghozzá az, hogy a váltás rutinszerűen, már-már kifogásolhatatlan minőségben történik a részükről. Ezek közé sorolhatjuk többek közt az Xbox visszafelé kompatibilitását, valamint a Smart Delivery és cross-save funkciót, ami a PlayStation esetében valószínűleg sok kellemetlenséget fog okozni a PlayStation 4-ről 5-re váltó konzoltulajdonosoknak.

Mint az tudható, a next-gen PlayStation egyik nyitócíme a Marvel’s Spider-Man önállóan futtatható spin-offja, a Spider-Man: Miles Morales lesz, amit az Ultimate Launch Edition képében Peter Parker 2018-as kalandjaival együtt is megvásárolhatunk majd, ráadásul az utóbbit némileg felturbózott változatban. Ezzel kapcsolatban a rajongók korábban a Twitteren kérdeztek rá két fontos dologra: első körben, hogy jelenik-e meg a Marvel’s Spider-Man-nek lemezes kiadása PlayStation 5-ön, valamint azt, hogy a PlayStation 4 verziós mentésünket átvihetjük-e az újgenerációs, korhoz igazított változatba. Az Insomniac Games mindkét esetben nemleges válasszal szolgált.

Kapcsolódó: Spider-Man: Miles Morales – kiderült, nagyjából milyen hosszú játékmenetre számíthatunk

Itt már lehetett sejteni, hogy a visszafelé komatibilitás nemcsak a játékok next-genes felfrissítésénél, hanem több másik sebből, köztük a smart delivery funkciónál és a mentések átpakolásánál is vérezni fog, most pedig ennek látszik alátámasztani a tegnap a Ryu Ga Gotoko hivatalos twitteres profilján felbukkanó bejegyzés is, amelyben a stúdió azt tette közhírré, hogy a Yakuza: Like a Dragon-t a PlayStation 4-es változat lemezéről is felfrissíthetjük majd a 2021. március 2-án megjelenő PlayStation 5-ös verzióra, de a játék mentéseit már nem lesz lehetőség “hurcolászni” a két változat között.

Hogy a cross-save fukciót miféle technikai rákfene gátolja a PlayStation 4-5 esetében, azt nem tudni pontosan, az Xbox One – Series X/S-nél azonban erre komplikációk nélkül lesz lehetőség.

A Yakuza: Like a Dragon esete alapján ugyanakkor az is egyre valószínűbbnek látszik, hogy a Sony gépei csak mérsékelten, ne adj isten semennyire nem fogják támogatni a mentésmásolást.

A Yakuza: Like a Dragon eredetileg a Xbox Series X/S egyik nyitócímeként fog debütálni, PlayStation 5 konzolon viszont csak pár hónappal később, 2021. március 2-án válik nyüstölhetővé.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak