Kapcsolat

Gaming

A Segának hála, hozzánk is megérkezik a népszerű anime alapján készülő videojáték

Jöhet a Démonok között japán módra?

blank

blank

Az anime kétségtelenül a világ népszerű műfajai közé tartozik, nem véletlen, hogy a streamelős óriás Netflix is egyre több ilyennemű produkciót készít. Azonban a Japánban őshonos stílus nem csupán a filmesek, de a videojáték fejlesztők fantáziáját is megmozgatta, az egyik legfrisebb IP a méltán híres Demon Slayer című sorozat alapján készülő Kimetsu no Yaiba-The Hinokami Chronicles lesz, ami a Segának hála a távol-keleti országon kívül Nyugatra, így hozzánk is megérkezik az ősz folyamán.

A Demon Slayer (japánul Kimetsu no Yaiba) – hasonlóan sok sortársához – először mangaként lett leközölve a Shonen Jump magazinban, írója és rajzolója Koyoharu Gotoge. A széria 17 kötetben jelent meg 2016 és 2019 októbere között, és annyira sikeresnek bizonyult, hogy az Ufotable ugyanezen év áprilisában műsorra tűzte az anime feldolgozást, majd a 26. rész levetítése után jött a bejelentés, hogy 2020-ban folytatják a történetet egy Mugen Train alcímmel érkező mozifilm képében. Most pedig már készül a videojáték is, melynek középpontjában az anime főszereplője, Tanjiro Kamado lesz, aki a manga cselekménye szerint démonvadászok szolgálatába áll, miután egy lény lemészárolta a családját, húga, Nezuko kivételével, aki azonban a támadásnak köszönhetően maga is démonná változott. Tanjirot pedig a bosszúállás mellett a neki tett ígérete is hajtja, miszerint mindenképpen talál gyógymódot arra, hogy a lány ismét ember lehessen.

Valami hasonlóra kell számítanunk a Kimetsu no Yaiba-The Hinokami Chronicles játékmenetében is, ami egyfajta “gladiátorharc” lesz, mivel Tanjironak a történetből ismerős démonokkal kell majd felvennie a kesztyűt. De a CyberConnect2 (Dragon Ball Z: Kakarot, Naruto: Ultimate Ninja) műhelyében készülő videojáték tartalmazni fog multiplayer módot is, így akár barátainkkal vállt-vállvetve is csatába indulhatunk. A szinkront illetően pedig mind japán, mind pedig angol nyelven ugyanazok a színészek lesznek hallhatóak, mint az anime, illetve a mozifilm esetében.

A Kimetsu no Yaiba-The Hinokami Chronichles október 15-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak