Kapcsolat

Tech

A Series X automata varázsolja szebbé a régi játékokat, de más szuper funkciók is lesznek

blank

blank

Már-már nem telik el nap, hogy ne lehetne hallani valamit az újgenerációs konzolokról. A minap például a PlayStation 5 első élménybeszámolói árasztották el az internetet, most pedig a Series X egyik hasznos funkciójáról tudtunk meg érdekes információkat.

Bő egy hónapra vagyunk a konzolos generációváltástól, és bár a játékosok ezúttal is a Sony masináit ölelték szorosan keblükre, a váltás azonban mégis a Microsoftnak kedvez(ne), amiért az rutinszerűen, szinte kifogásolhatatlan minőségben történik a részükről. Ennek egyik oka, hogy az Xbox – többek közt – sokkal kiforrottabb módon kezeli a visszafelé kompatibilitást, ami akár perdöntő funckió is lehet egy konzol vásárlásnál. Természetesen nem arról van szó, hogy a PlayStation 5-nél ne lenne lehetőségünk leporolni a polcon tárolt kedvenceinket, csupán nem egy általános tendencia lesz a játékverziók közt való “ugrándozás” konzolon belül.

Nos, a PS5-tel ellentétben ez a Series X-ről már koránt sem mondható el, ugyanis az előzetes információk szerint szinte bármelyik korábbi konzolváltozatról maradt IP-t elővehetjük majd. Ráadásul az auto-HDR funkciónak köszönhetően mindezt úgy, hogy játékaink szinte a szemünk láttára születnek újjá a tévéképernyőn. Ha ez ebben a formában nem lenne kellően hangzatos, Jeff Grubbnak, a VentureBeat munkatársa egy videót is készített a funkció működéséről, aminek lényege, hogy a – felbontás mellett – fénysűrűséget minden esetben 1000 nitre emeli, ez pedig már egy megsüvegelendő jelenségnek mondható.

Ugyanakkor nem az auto-HDR az egyetlen említésre méltó rendeltetése a visszafelé kompatibilitásnak: például az NVMe SSD-nek köszönhetően jelentősen lecsökken a feltöltési időt is, illetve ott van a szintén új dolognak számító Quick Resume. Az utóbbi annyit tesz, hogy egyszerre több játékot is futtathatunk, amelyek közt kedvünk szerint, szabadon váltogathatunk.

Az Xbox Series X, valamint kistestvére, a Series S november 10-én debütál majd, olyan nyitócímekkel, mint az Assassin’s Creed Valhalla, az Observer: System Redux vagy épp a Yakuza: Like a Dragon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak