Kapcsolat

Gaming

Állítólag a Sikoly-filmek ikonikus gyilkosa is feltűnik a Call of Duty: Warzone halloweeni játékmódjában

Jó, ha felkészülünk a horrorfilmekből.

blank

blank

Számos kultúrának van egy olyan hosszabb-rövidebb ideig tartó időszaka, amikor a félelemé, a borzongásé, és nem utolsósorban a halálé a főszerep. Az Egyesült Államokban ez a Halloween (mely szokást már több európai ország is kezd átvenni), aminek apropóján nem csak a filmesek, de a videojátékfejlesztők is igyekeznek némi ijesztő tartalommal ránk hozni a frászt. Ez idén sem lesz másként, hiszen a megjelenés előtt álló Lovecraft’s Untold Stories 2. október végén elérhető lesz Steamen, de a legnagyobb durranásnak kétségkívül a Call of Duty: Warzone halloweeni játékmódja ígérkezik, mely a tavalyi The Haunting of Verdansk esemény után idén is garantáltan tesztelni fogja a játékosok parafaktorát, már csak azért is, mert egy szivárgás szerint a Sikoly-fimek ikonikus gyilkosa is feltűnik majd benne.

Minderről a jónevű @TheGhostOfHope nevű delikvens tájékoztatta a nagyérdeműt egy Twitter-bejegyzésben, ahol nem pusztán a Ghostface-ként is ismert álarcos ámokfutó felbukkanását szivárogtatta ki, hanem a Call of Duty: Warzone teljes halloweeni menetrendjét. Eszerint a Battle Royale esemény idén “All Hallows Eve” (Mindenszentek napja) néven fog futni, valamint hogy a Sikoly-franchise rosszfiúja mellett a játékosok elvileg számíthatnak egy másik ikonikus gyilkosra is, aki a szivárogtató szerint könnyen lehet, hogy Michael Myers lesz. Mivel az új életre hívott Halloween-sorozat következő, Gyilkos Halloween című része épp októberben fog megjelenni, Michael felbukkanása a Warzone-ban evidens lenne, plusz a filmnek sem ártana egy ilyen marketingfogás.

Akárhogy is legyen, Ghostface (eddig nem hivatalos) megjelenése nem lesz váratlan, mivel már tavaly is kipörgethettük magunknak A texasi láncfűrészes mészárlás Bőrpofáját, illetve a Fűrész-filmek szadista hajlamú bábúját, Jigsawt. Persze hozzá kell tenni, hogy mindkét karakter korlátozott ideig, az esemény időtartama alatt volt elérhető, szóval lehetséges, hogy a halálfejes gyilkos esetében is így lesz. További párhuzam lehet a jumpscare-ládák, a szellemek és a Zombie Royale-mód várható visszatérése, de térképváltoztatásokra is lehet számítani, amit a fejlesztők nyilván ellátnak néhány, a Sikoly-filmekkel kapcsolatos utalással.

blank
Kés helyett ezúttal tűzereje lesz (?)

Az All Hallows Eve mellet @TheGhostOfHope a múlt héten előzetest kapó Call of Duty: Warzone kapcsán is elárult ezt-azt, például, hogy még e hónapban érkezik a PlayStation-exkluzív alfateszt, amit szeptemberben követ a bétateszt, majd nem sokkal utána jön egy újabb alfa, ami már nyílt lesz. Novemberben pedig érkezik az első szezon, aminek a játékmenete nem lesz újdonság azoknak, akik követték a Gamescom nyitórendezvényét valamely felületen. Akik viszont lemaradtak róla, azok ebben a videóban beletekinthetnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak