Kapcsolat

Gaming

A Sony a nyárra oldja meg a PlayStation 5 egyik legnagyobb problémáját

Azért ne vásároljatok be előre.

blank

blank

Nem, nyárra sajnos nem a PlayStation 5 készlethiányának problémáját fogja egy varázsütésre orvosolni a Sony. Sokkal inkább azt, amire konkrét ráhatása is van, és ami a rendszer indulása óta komoly fejfájást okoz sokaknak, avagy az újgenerációs korlátozott tárhelyének bővítéséi lehetőségét. A 825 GB összkapacitású PCIe 4.0 SSD-nek mindössze egy része, egész pontosan 667 GB-nyi tárhely használható. Ez pedig bizony nem túl sok, amikor egy Call of Duty több mint 100 GB-ot kér magának. A konzol jelenleg az USB 3.0 porton csatlakozó külső merevlemezeket támogatja ugyan, de a next-gen játékokat csak és kizárólag a belső SSD-re telepíthetők. Így ez a megoldás a visszafele kompatibilitást kihasználó PlayStation 4 játékoknak tökéletes, az újgenerációsaknak azonban már kevésbé.

Szerencsére előre gondolkodva a PlaySation alaplapján fellelhető egy bővítőfoglalat, amely felsőkategóriás NVMe SSD-k fogadására alkalmas, az M.2-es port azonban jelenleg inaktív, amiért csak meghatározott meghajtókat támogat a konzol. Ennek elsődleges oka abban keresendő, hogy a konzol gyors töltési idejét annak egyedi memóriakontrollere teszi lehetővé; ezért aztán csak az 5,5GB/s adatátviteli sebességet meghaladó eszközök jöhetnek szóba.

blank

A Sony azonban előre figyelmeztet: senki se vegyen NVMe SSD-t a PlayStation 5 mellé mindaddig, amíg be nem jelentik a hivatalos kompatibilitási listát. Hogy erre pontosan mikor kerülhet majd sor, az nem tudjuk biztosan, de ha a Bloomberg jól értesült, akkor ezen probléma valamikor a nyár folyamán kerül orvoslásra. Az iparági források emellett arról is beszámolnak, hogy a hűtőventilátorok fordulatszámának növelését is engedi majd ugyanez a firmware-frissítés.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak