Kapcsolat

Gaming

A Square Enix elhalasztotta a Life is Strange: Remastered Collection megjelenését

Szomorú, de azért van ok az örömre is.

blank

blank

A júniusban megrendezett E3 több nagy bejelentést is tartogatott a videojátékok szerelmeseinek, többek között kiderült, hogy a Marvel’s Avengers után kapunk egy újabb hasonszőrű programot a Marvel’s Guardians of the Galaxy képében, mely a Square Enix gondozásában készül, és ahol a hősök még az MCU-ban látott hacukájukat is magukra ölthetik. Nem ez volt azonban a japán fejlesztő-és kiadó cég egyetlen dobása, hiszen az is kiderült, hogy szeptember 30-án piacra kerül a Life is Strange: Remastered Collection, amely tartalmazza a Dontnod által fejlesztett eredeti Life is Strange szezont és a Before the Storm című, előzményeket elmesélő játékot is. A széria rajongói ekkor dörzsölhették a tenyerüket, hogy bő három hónap múlva már nyüstölhetik is kedvencüket, lelkesedésüket azonban most lelohasztotta a Sqare Enix bejelentése, a stúdió ugyanis elhalasztotta a program megjelenését.

Minderről a Life is Strange Twitter-oldalán megjelent közlemény tanúskodik, melyben a fejlesztők leírják, hogy főként a globális pandémia okozta kihívások miatt döntöttek a halasztás mellett ( 2022 elejére tolták el a kollekció piacra dobását), plusz azért is, hogy a csapatnak több ideje legyen a Life is Strange: True Colors megjelenése (szeptember 10.) után a Remastered Collection-ra koncentrálni. Ami a Square Enix ígérete szerint vizuálisan teljesen finomhangolt lesz új grafikus motorral és világítással, ezen felül pedig a játékban található feladványok is megújuláson estek át, egy próbát tehát mindenképpen érdemes lesz tenni vele.

A kommüniké viszont tartalmaz egy apró jó hírt is, mivel megerősítette a Life is Strange Wavelenghts című DLC premierdátumát, ami a Remastered Collection esetében eredetileg beharangozott szeptember 30-a. Az ősz első hava tehát igazi örömünnepnek ígérkezik mindazoknak, akik az idők során megszerették a Dontnod szériáját.

A Life is Strange: Remastered Collection tehát valamikor 2022 elején jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox Series S/X-re, Nintendo Switch-re és Google Stadia-ra, a True Colors pedig szeptember 10-én érkezik ugyanezen platformokra (kivéve a Nintendo Switchet, amire a fejlesztők ígérete szerint azonban a késés ellenére még idén sor kerül).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak