Kapcsolat

Sorozat

A klónok háborúja Anakin Skywalkerét megszólaltató színész szerint egészen biztosan fogunk még találkozni karakterével

Az Erő még mindig vele van.

blank

blank

A hamarosan 44. születésnapját ünneplő Star Wars univerzuma az ezredforduló után a gyöngyvászon mellett a kisképernyőn is tovább bővült, köszönhetően többek között A klónok háborúja című animációs filmnek, majd az azonos címen érkező sorozatnak. Ezek története A klónok támadása és A Sithek bosszúja között játszódik, főszereplője pedig az ekkor még bőven a jediket és a Köztársaságot szolgáló Anakin Skywalker (és ifjú padawaanja, Ahsoka Tano). Anakin hangját a széria mind a 133 epizódjában Matt Lanter (Rossz csillagzat) szolgáltatta, aki most örömteli hírrel szolgált egy interjúja során: a tavaly véget ért sorozat színésze szerint ugyanis egészen biztosan fogunk még találkozni Anakin Skywalkerrel valamilyen formában.

blank

Lanter az Entertainment Weekley-nek adott interjút a netflixes Jupiter hagyatéka című sorozat kapcsán (a műsor alapjául szolgáló képregény hazai kiadásban is megjelenik), amelyben Skyfix szerepét játssza, de természetesen szóba került a Lucasfilmmel való hosszútávú kapcsolata is. Ennek kapcsán a színész elmondta, hogy van egy új, a stúdióhoz kötődő animációs projekt, és hogy olyan dolgoknak volt részese, amelyekről egyelőre nem beszélhet, de azt azért elejtette, hogy újra fogunk találkozni Anakin Skywalkerrel. Állítása szerint soha nem engedte el a karakter kezét, legyen szó videojátékról (Star Wars: Battlefront II) vagy egy új produkcióról (Star Wars: A végzet ereje), nem mellesleg a karaktert illetően már az illetékeseknek is mindig ő jut először eszébe. Így volt ez A klónok háborúja 2020-ban bemutatott utolsó, hetedik évada esetében is, amelyről Lanter úgy nyilatkozott, hogy a finálé nem ért fel számára akkora sokként, mint első alkalommal, mivel akkor úgy érezték, nem értek célba. Most pedig rendesen be kellett fejezniük, érzelmes búcsút venni a történettől, ahogyan azt Dave Filoni, a sorozat alkotója mindig is szerette volna. Hozzátette még, hogy szerinte nagyon klassz volt, hogy a zárlat épp akkor került bemutatásra, amikor az emberek nagyon levertek voltak a pandémia miatt, a Star Wars fanoknak pedig különösen jó érzés lehetett látni valami újat, ami kicsit feldobhatta őket.

Bár az interjú során Lanter tehát nem bocsájtkoz(hat)ott részletekbe az új showt illetően, szavaiból annyi kiderült, hogy ha Anakin újra felbukkan, száz százalék, hogy az ő hangján fog megszólalni. Erre akár már a május 4-én, azaz a nemzetközi Star Wars napon debütáló The Bad Batch-ben is sor kerülhet, még ha ennek jelen pillanatban több dolog is ellentmond. Először is Anakin a produkció legutóbbi előzetesében nem tette tiszteletét, másodszor pedig a The Bad Batch cselekménye A Sithek bosszúja után játszódik, így tehát az ifjú már Darth Vaderként Palpatine császárt és a Sötét Oldalt szolgálja. Nem valószínű tehát, hogy Lanter épp erre gondolt, de a Lucasfilm tarsolyában még rengeteg elmesélendő történet van, szóval ami késik, nem múlik. És ha a a színész Anakinjával nem is mostanság, a hús-vér Vaderrel biztosan találkozni fogunk az Obi-Wan Kenobi sorozatban, akit ugyanaz a Hayden Christensen (Hipervándor) alakít, aki az előzménytrilógia második és harmadik részében is megformálta a karaktert.

Mindenesetre tartogasson bármit is a jövő Anakint illetően, mi már nagyon várjuk az elkövetkezendő produkciókat. Leghamarabb a The Bad Batch érkezik tehát május 4-én, méghozzá egy maratoni, hetvenperces plottal, év vége felé pedig a The Mandalorian 2. évadában újfent felbukkant Boba Fett is visszatér önálló sorozatában, a The Book of Boba Fettben – pontos premierdátum még nincs –, jövőre pedig valósággal el leszünk halmozva kisképernyős Star Wars-produkciókkal, már persze ha minden a tervek szerint fog alakulni.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak