Kapcsolat

Sorozat

A Star Wars sztárpilótája lehet Holdlovag a Disney+ sorozatában

Oscar Isaac alakíthatja a Holdlovag címszereplőjét.

blank

blank

Az egyiptomi ihletésű képregénykarakter, a Holdlovag önálló sorozatát még a tavalyi D23 expón jelentették be, novemberben a produkció pedig már showrunnerét is meglelte Jeremy Slater (Esernyő Akadémia) személyében. Az ideális főszereplőt viszont azóta sem sikerült megtalálni, hiába jött szóba Keanu Reeves (Mátrix, John Wick) és Daniel Radcliffe (Harry Potter, Szarvak) is a karakter kapcsán.

A Deadlinehoz eljutatott pletykák szerint most azonban Oscar Isaac (új Star Wars trilógia) neve röppent fel, aki állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat Kevin Feigevel a címszerepről. Az információt persze érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis hivatalosan senki nem fűzött kommentárt a dologhoz. Az esetben pedig, ha tényleg Isaac bújhat az igazságosztó bőrébe, ő is beáll azon színészek közé, akik egy FOX és egy Marvel filmben/sorozatban is szerepeltek, tudniillik ő játszotta Apokalipszist az eléggé felejthető, 2016-os X-Men moziban.

blank

És ha valaki még nem hallott volna Holdlovagról: a karaktert Doug Moench író és Don Perlin rajzoló alkották meg, első megjelenése pedig a Werewolf by Night 32. számában volt 1975. augusztusában. Eredeti neve Marc Spector, egykori tengerészgyalogos, aki egy zsoldosvezér jobbkezeként portyázott Egyiptom és Szudán határán. Mikor azonban rájött, kit szolgál valójában, fellázadt vezetője ellen, aki ezért a sivatag közepén hagyta őt megrohadni. Spectort a halálát követve Khonszu, a holdisten támasztotta fel, hogy később bosszúállóként szolgálja őt.

Lényegében ő volt a Marvel válasza Batmanra, hiszen Spector is kőgazdag, mesterdetektív, valamint a fegyvereknek és a harcművészeteknek is ismerője. A megjelenésekor egyébként rendelkezett emberfeletti képességekkel (szupererő, gyorsaság), de az újabb történetekben már csak emberszerű képességeire, illetve felszereléseire hagyatkozhat. Érdekesség még, hogy skizofréniában szenved, ami a feltámadás egyik utóhatásaként jelent meg nála.

blank

A Moon Knight csupán az egyike a több bejelentett kisképernyős Marvel-projektnek, érkezik ugyanis a Falcon and the Winter Soldier, a WandaVision, a Loki, a What if…, a Hawkeye, a Ms Marvel és a She-Hulk sorozat is a Disney+-ra, idén azonban csak a WandaVision kerül műsorra. Ezen szériák már mind az MCU negyedik fázisának részét képezik, vagyis szoros kapcsolatban lesznek a jövőben érkező mozifilmekkel.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak