Kapcsolat

Tech

A Switch OLED és egy másik pletyka ügyében is állást foglalt a Nintendo

A japánok ezúttal sem hagyják magukat.

blank

blank

A Bloomberg a múlt hét folyamán arról számolt be, hogy az ősszel piacra kerülő Switch OLED konzolnak az eddigiektől eltérően magasabb lesz az előállítási költsége (nagyjából úgy 10 dollárral), valamint azt is tudni vélte, hogy a Nintendo legújabb üdvöskéjének az ára is borsosabb lesz valamivel, egészen pontosan 50 dolcsival kell majd rá többet költeniük a játékosoknak, mint ha egy átlagos Switch-masinát vennének. Mondhatnánk erre, a magasabb minőséget meg kell fizetni, a japán vállalat azonban másként gondolja, és Twitteren ki is adott egy közleményt, melyben a Switch OLED és egy időközben szárnyra kapó másik pletyka ügyében is állást foglalt.

A szóban forgó kommünikében a Nintendo diplomatikusan leírja, hogy a Bloomberg fent említett jelentése (mely július 15-én látott napvilágot) téves, amit szeretnének tisztázni a befektetők és az ügyfelek közötti megfelelő kapcsolat biztosítása érdekében. Arra ugyan nem térnek ki, hogy mekkora a valódi összeg, már ha tényleg van különbség, mindenesetre egy ideig bizonyosan senki nem fogja firtatni ezt a kérdést. A nyilatkozat ezenkívül kitér arra is, hogy egy pletyka szerint a japánok a Switch OLED mellett egy másik modell fejlesztésén is fáradoznak, amiről szintén azt írják, hogy valótlan állítás. Ettől még könnyen lehet, hogy tényleg készül valami a műhelyben, de még maga a Switch OLED is olyan friss, hogy nem akarják egyszerre minden aduászukat felhasználni.

Ez tehát a Nintendo hivatalos állásfoglalása az ügyben, ám ha megnézzük, hogy az új Switch-masina a 7 hüvelykes (17,78 cm) 720p OLED képernyőn kívül megnövelt, 64 GB-nyi tárhellyel és rugalmasabb állvánnyal rendelkezik, valamint ethernet porttal is felszerelték, az az 50 dollár többlet nem is tűnik olyan soknak. Bár talán itt is érvényesülni fog a kevesebb néha több elve.

A Nintendo Switch OLED október 8-án debütál majd 350 dolláros árcédulával ellátva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak