Kapcsolat

Gaming

A szálak összeérnek: több köze is lehet a Resident Evil: Village-nek a Revelations 3-hoz, mint az elsőre gondolnánk

Az internet és a kiszivárgott adatok.

blank

blank

Igencsak rájár a rúd mostanában a japán Capcom videojáték-fejlesztő vállalatra, emiatt – érthető módon – pedig a szakemberek sem igazán repesnek örömükben. Ennek legfőbb oka, hogy a céget nemrégiben egy ”Ragnar Locker Ransomware” névre keresztelt zsarolóvírussal támadták meg, melynek nyomán 1TB-nyi adat szivárgott ki a vállalat szerveréről. Ebben többek közt az ügyfelek személyes adatai kerültek fel a világhálóra, valamint tervezett játékmegjelenéseik zöme, olyan címeket érintve, mint például a Dragon’s Dogma 2, a Street Fighter VI, a Final Fight Remake és a soron következő Monster Hunter játék. De persze a legnagyobbat a Resident Evil: Village durrant, melynek cselekménye szintén körbejárta a digitális világot. A közszemlére került adatok közt egy pár szemfüles ugyanakkor több párhuzamot is felfedezni vélt a Village egyik játékmódja, illetve a szintén készülőfélben (?) lévő Revelations 3 közt.

A kiszivárgott információkra a Reddit GamingLeaksAndRumors nevű aloldalán bukkantak rá, amelyeket lefordítva érdekes dolgokra derülhetett fény. Először is: a források szerint a Resident Evil: Village-nek terveztek egy online játszható módot is Village Online címen, ami egy csomó karaktert, skint és kisegítő csomagot tartalmaz – bár az egyelőre nem világos, hogy mindezzel mi a szándéka a fejlesztőknek. A legérdekesebb viszont mindebben az, hogy vannak olyan források, amik szerint a Village Online-nak nem csekély mértékű köze van a Resident Evil Outridge című, szintén a kiszivárgott játékok között lévő programhoz, ami egy, a Capcomhoz közeli bennfentes szerint igazából a Revelations 3-at takarja.

blank

Ha mindez igaz, akkor a stúdió nagyban meríthetett az Activision és a Warzone történetéből. Ha emlékszünk, a program korábban kizárólag a Modern Warfarrel együtt futott, manapság azonban már mindegyik Call of Duty játékkal képes szinergiába lépni. De azt is érdemes megemlíteni, hogy a Revelations széria első része a Resident Evil 4 és 5, míg a második az 5 és a 6 között játszódott. Ebből kiindulva a harmadik etap a 6-7 vagy a 7 és 8 között veszi fel a fonalat. Természetesen ezek a tervek nincsenek kőbe vésve, a fentebb vázolt események pedig biztos, hogy alaposan átírják a stúdió megjelenésekkel kapcsolatos forgatókönyvét. Mi mindenesetre reménykedünk abban, hogy ez a kis malőr nem fogja komolyabban befolyásolni a Resident Evil: Village megjelenését és játékmenetét.

Az előzetes információk szerint a Resident Evil: Village valamikor 2021-ben fog megjelenni – ha hihetünk a brazil korhatár-besorolásnak – PC mellett kizárólag újgenerációs platformokra, míg az Outridge (Revelations 3) megjelenése a kiszivárgott adatok szerint 2021 végére van kitűzve, amellyel a Capcom kifejezetten a Nintendo-féle hibrid konzolos játékosokat célozza meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak